Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Retssag mod Sky Radio indledes mandag
Onsdag 23. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Retssagen mellem Sky Radio og den danske stat indledes på mandag i Københavns Byret. Det er en sag, hvor hver part kræver op mod en kvart milliard kroner af modparten. Sagen handler om, hvorvidt de frekvenser Sky Radio vandt en sendetilladelse til, nu også gav den dækning myndighederne havde stillet Sky Radio i udsigt.
"Vi har købt en vare, som vi ikke har fået leveret. Staten har ikke leveret den landsdækkende radiokanal, som politikerne har besluttet at lave. Hvis man ikke kan sende i samme kvalitet som konkurrenten DR, er det vanskeligt at konkurrere," siger Kasper Krüger fra Sky Radio til Berlingske Business.

Skulle Sky Radio tabe retssagen og blive dømt til at betale staten 210 mio. kr., så er der ingen penge i det danske Sky Radio - og ejeren af danske Sky Radio, mediemogulen Rupert Murdoch, er iflg. sendetilladelsen ikke forpligtet til at betale.

Hele sagen handler om, hvorledes man måler dækningen af de radiosignaler, som SKy Radio udsendte på den 5. næsten landsdækkende radiokanal - FM5.

Sky Radios synspunkt er, at de danske myndigheder har fraveget de normale, internationale standarder og de traditionelt anvendte standarder i Danmark for beregningen af dækningen af FM5, og dermed har opgivet dækningen for FM5 anderledes end det f.eks. er tilfældet med DR's radiokanaler.

Myndighedernes synspunkt er helt anderledes:

"Hvis man brugte Sky Radios beregningsmetoder, ville P3 heller ikke være landsdækkende. Sky Radio har fået den dækning på 78 pct., som man er blevet lovet. Deres formål med det her er at finde en syndebuk for, at de ikke kunne få forretningen til at hænge sammen. På samme måde som man forsøgte at undslippe public-service-forpligtelserne mens man var i luften," siger Christian Scherfig til Berlingske Business. Han er formand for Radio- og tv-Nævnet.

Den danske stat kræver 210 mio. kr. af Sky Radio, hvilket svarer til den koncessionsafgift Sky Radio skulle have betalt for hele koncessionens løbetid - fratrukket de 23 mio. kr. årligt, som TV 2 nu betaler for FM5-sendenettet.

Sky Radio forlanger derimod 247 mio. kr. Det er dét beløb, som Murdochs danske radioeventyr kostede.

Hvis Sky Radio taber sagen i byretten, så vil man omgående anke sagen til landsretten.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -