Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 Lørdag 31. marts 2001
Pengene vælter ind til KODA
Igen i 2000 kunne KODA fremvise en pæn stigning i indtægterne. Næsten 279 mio. kr. lykkedes det komponisterne og ophavsmændenes organisation at hente hjem fra DR, lokalradioer, biografer, tøjbutikker, danserestauranter og end ikke de danske folkekirker går fri.
DR måtte lægge 47 mio. kr i kassen i 2000, hvilket er næsten det samme som i 1999. De lokale radiostationer betalte imidlertid betydeligt mindre i 2000 end i 1999. I 1999 betalte lokalradioerne 25 mio. kr. til KODA, mens beløbet i 2000 faldt til 20 mio. kr.
Af KODAs årsregnskab fremgår det at der fra udlandet kom godt 20 mio. kr. til hele 2.660 forskellige kunstnere, som havde fået spillet alt fra Tango Jalousie til Barbie Girl i f.eks. tysk eller thailandsk radio, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Lørdag 31. marts 2001
Telestyrelsen lukker ny DR sender pga. forstyrrelser i lufthavn
DR har fået en uofficiel henvendelse fra Telestyrelsen om at den nye FM 4 sender i Meirup ved Holstebro på 100.3 MHz iflg. Telestyrelsens beregningsmodeller kan give problemer for luftfarten omkring Karup. Telestyrelsen har derfor indskærpet at der indtil videre ikke må sendes på 100.3 MHz.
DR har de sidste par dage sendt på 100.3 MHz fra Holstebro, og det var planen at senderen officielt skulle tages i brug på mandag - men senderen blev slukket lørdag formiddag kl. 11.30.

Lørdag 31. marts 2001
Skotland: Nedgang i reklameindtægter
Scottish Radio Holding (SRH) har måttet konstatere et vigende resultat i det sidste halve år. Indtægterne fra salg af radioreklamer for SRH’s stationer i Skotland er gået tilbage med 4 % i forhold til samme periode for et år siden.

Lørdag 31. marts 2001
KOMM arrangerer stor lokalradiokonference
For første gang nogen siden afholdes der en større konference for de danske kommercielle radiostationer – hvor nordmænd og svenskere tilmed også er inviteret. Blandt talerne er Dan O’Day og Vallerie Geller.
KOMM’s 2001 konference løber af stablen den 27. og 28. april 2001 i Ebeltoft og indledes med den årlige generalforsamling i KOMM.
Den berømte og nærmest legendariske radiomand Dan O’Day er på programmet både fredag og lørdag. Fredag holder han en pep-tale, der især er rettet mod radioreklame-sælgere og lørdag leverer O’Day en 2½ times saltvandsindsprøjtning til ”nedkørte radiofolk, der får et gigantisk skub fremad i udviklingen som store radiopersonligheder”.
Valerie Geller taler om emnet Creating Powerful Radio. Og blandt de andre indslag på konferencen er en paneldiskussion mellem Hans van Rijn, Carsten Worsøe og Björn Mohr fra Stockholm.

Lørdag 31. marts 2001
Norge: Lokalradioer i plus
Som tidligere oplyst i radionyt.com (28/3) giver de norske lokalradioer nu samlet set for første gang overskud. Overskuddet er dog beskedent - 2.6 mio. norske kr. – ud af en samlet omsætning på i alt knap 240 mio. norske kroner.
Der er tale om en omsætningsfremgang på 3 mio. kr. i forhold til 1999.
Den største fremgang er sket hos byradioerne og ”super-storbyrradioerne”. De sidstnævnte stationer har altid været drevet med underskud, men fik i 2000 vendt billedet, således at der kom et overskud på 1.5 mio. kr.
Værre så det ud for katagorien ”storbyradio”, der samlet set gav et underskud på 3.3 mio. kr. De mindre niche-radioer giver også underskud, mens både ”livssyns-radioerne”, by-radioerne, bygde-radioerne og små-bygderadioerne gik i plus.
Det er først og fremmest øgede reklameindtægter og mindre driftsudgifter der samlet set giver det bedre resultat. Reklameindtægterne var i 2000 for de norske lokalradioer på i alt 143 mio. kr., hvilket er 12 mio. mere end i 1998. Derimod sank indtægterne fra radiobingo fra 66 mio. kr. i 1999 til 56 mio. kr. i 2000.

Lørdag 31. marts 2001
Kastrerede og dræbte svin i morgenradio - studievært risikerer 5 års fængesel
Et vildsvin blev for et par uger siden kastreret og derefter slået ihjel på en parkeringsplads udenfor radiostationen WXTB i Tampa, Florida, som en del af en on-air promotion for radiostationens morgen-show med ”Bubba The Love Sponge”.
Nu står morgenvært Bubba sammen med morgenradioens producer anklaget for grusomhed mod dyr og det kan iflg. lovgivningen i Florida give op til 5 år bag tremmer.
WXTB, der ejes af Clear Channel, har ellers sagt undskyld til både folk i Tampa, til lytterne og til hele lokalsamfundet – men afviser at der er sket noget kriminelt.

Lørdag 31. marts 2001
DR sender nye folk til New York
Til efteråret sender DR to nye korrespondenter til USA. Det er Kim Bildsøe Lassen og Jon Kaldan, der bliver DR Nyheders nye hold og som afløser Torsten Jansen og Jannich Kofoed, skriver Berlingske Tidende.
Kim Bildsøe Lassen, 37 år, er i dag udlandsredaktør og souschef på TV-avisen. Jon Kaldan er 43 år og netop hjemvendt fra en post som korrespondent for Radioavisen i Moskva.
Torsten Jansen vender efter en orlovsperiode tilbage til TV-avisen og Jannich Kofoed har fået arbejde på Radioavisen i København.

Fredag 30. marts 2001
Telestyrelsen vil have lokalradioers sendestyrke ned
På baggrund af en række alvorlige overtrædelser af reglerne for lokalradioers sendevirksomhed vil Telestyrelsen nu gennemføre en kampagne over de 320 lokalradioer for at få dem til at forstå, at reglerne om sendestyrke ikke er lavet for sjov. Det oplyser underdirektør Michael Henneberg Pedersen, Telestyrelsen til Ritzau. Læs mere

Fredag 30. marts 2001
Hinnerup får ny frekvens
Nærradioerne i Hinnerup, der i øjeblikket sender på 106.0 MHz., er en af de lokalradioer der bliver berørt at frekvensplanen for FM5. Hinnerup skulle oprindeligt skifte til 105.2 MHz, men det er nu ændret og i stedet vil Hinnerup antageligt få tildelt 95.0 MHz. Hinnerup stationerne har bedt om lov til at skifte frekvens hurtigst muligt, men der går antageligt 1-2 måneder endnu. Telestyrelsen har frekvensen under koordination og mangler fortsat svar fra Sverige, Tyskland og Nederlandene.

Fredag 30. marts 2001
DR udskyder åbning af ny kanal – nogle timer
Premieren på DRs 4. FM kanal, ”P2 Kultur & Musik”, på FM4 nettet der var planlagt til at finde sted mandag kl. 8 er blevet udskudt til et ikke nærmere fastsat tidspunkt ”i løbet af mandagen”.
Udskydelsen skyldes at sendetilladelsen fra Telestyrelsen og Kulturministeriet først kan komme til Radiohuset i løbet af mandagen …

Torsdag 29. marts 2001
Holland: Veronica bliver til YORIN - The Movement
Som tidligere nævnt i radionyt.com, så må HMG (Holland Media Group) ikke ændre Veronicas navn til ME, som det var tanken pr. 2. april. Nu har man imidlertid besluttet at ændre navn til YORIN - The Movement. YORIN er en sammentrækning af You Are In. Fra 2. april starter en større kampagne for at bekendtgøre navnet på den nye tv-station. Radiostationen Veronica ændrer ligeledes navn til Yorin.
Sendeorganisation bag Veronica, der har indledt et samarbejde med SBS, må fra 1. september gå i æteren under navnet Veronica. Veronica skal overtage Fox 8, der er ejet af SBS. Allerede fra 1. maj skifter denne kanal navn til V8. Logoet bliver en stort V med et 8-tal, der ligger ned - og dermed indikerer organisationens navn, Veronica Omroep Organisatie.

Torsdag 29. marts 2001
Sendetilladelse til to nye radioer i Middelfart står fast
Sendetilladelsen til to lokalradioer, der vil i æteren over Nordvestfyn bliver ikke ændret. Det fastslår formanden for lokalradionævnet, Nørre Aabypolitikeren Niels Bebe (V), efter at en anden politiker Pernille Weiss-Pedersen (K) Middelfart forleden kritiserede udvalget for at lade to radioer lægge beslag på de tre ledige frekvenser, der er tildelt Middelfart, Nørre Aaby og Ejby kommuner, skriver Fyens Stiftstidende.
"Der er overhovedet ikke nogen saglig begrundelse for at nægte radiostationerne sendetilladelse. Begge opfylder alle betingelser for at få en tilladelse. Og derfor var det også et fuldkomment enigt udvalg, der godkendte radiostationerne" siger Niels Bebe til avisen.

Torsdag 29. marts 2001
V & K vil skaffe flere frekvenser
Venstre og Det Konservative Folkeparti fremsætter inden sommer et beslutningsforslag, som skal pålægge regeringen at finde flere frekvensressourcer, der kan sikre, at Danmark får et endeligt monopolbrud på landsdækkende radio. Læs mere

Torsdag 29. marts 2001
Superlige-klubben OB vil lave radio
Radio- og tv-nævnet i Odense har besluttet at opslå ledig sendetid på 87.9 MHz. Det drejer sig om 103 timer om ugen, der blev ledige, da Radio Mageløs stoppede. Odense Boldklub henvendte sig umiddelbart herefter for at høre nærmere om mulighederne.
OB har puslet med radio-planer gennem længere tid, skriver Fyens Stiftstidende. Det er en idé som OB-direktør Kim Brink givetvis har hentet med fra sin tidligere arbejdsplads, FC København. Denne klub har sin egen sendetilladelse i under navnet "Løvetimen".
”Vore planer i OB er lidt mere ambitiøse end en time om dagen, og vi overvejer at søge sendetilladelse flere steder, uden at jeg endnu kan gå i detaljer med planerne” siger OB-direktør Kim Brink til avisen.
Sendetiden på 87.9 MHz skal deles med de to studenterradioer, UFM og Studenterradioen. UFM Odense udfylder i øjeblikket sendetiden mandag-fredag 06.00-16.00, for at fylde ”hullet” efter Radio Mageløs ud.

Torsdag 29. marts 2001
Svigtende opbakning til Midtfjord Radio
For andet år i træk har Løgstør radioen, Midtfjord Radio, haft et fald i medlemsopbakningen. Kontingentindtægterne faldt med 30.000 kr. og kun 20 mødte op til generalforsamlingen.
Læs mere
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [>]  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -