Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-musikchefer tjener penge på private hitkurser
Onsdag 25. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Er du musiker med lyst til airplay, kan du for 650 kroner få private staldtips af musikredaktørerne på P3 og P4 – Lars Trillingsgaard og Alex Nyborg Madsen, om hvordan du får spillet din musik på netop P3 og P4. Både musikere og politikere kritiserer iflg. Nyhedsavisen de private kurser, hvor DR-cheferne får betaling for at lære sangskriverne, hvordan de får deres musik spillet på DR.
'Plug In – få din musik spillet i radioen' hedder det to dages-kursus med musikredaktør og P4-radiovært Alex Nyborg Madsen og musikchefen for P3 Lars Trillingsgaard, som Dansk Musiker Forbund og/eller KODA (Komponistrettigheder i Danmark) udbyder.

Peter Poulsen, projektleder for Artlab, der arrangerer kurserne, forklarer at deltagerne på kurset fx får at vide at dette "er et godt nummer, men produktionen er ikke god nok til at blive spillet i radioen."

Alex Nyborg og Trillingsgaard får hver ca. 3.500 kr. for det seks timer lange kursus.

Musiker, forfatter og musikforsker Henrik Marstal mener, at musikchefernes bijobberi er ude i en moralsk gråzone og Nyhedsavisen har talt med adskillige musikere, som er stærkt kritiske over for arrangementet, men som ikke har lyst til at stå frem med navn, fordi de naturligvis er nervøse for at rage uklar med DR's magtfulde musikudvalg.

P3's musikchef, Lars Trillingsgaard, afviser at han gør noget forkert. Han mener nærmest, at det er hans pligt at forklare, hvordan musik i radioen fungerer og forklare om, hvordan udvælgelsen af musik foregår, netop når P3 nu engang spiller så stor en rolle i udbredelsen af ny dansk musik.

Trillingsgaard understreger samtidigt, at der desværre ikke finde nogle gyldne tips til, hvordan noget musik kommer i rotation på P3 - og at det for ham ikke betyder noget, om han modtager løn eller ej for at give disse råd.

Men de kulturpolitiske ordførere mener, at det er forkert, at musikcheferne tjener penge på at lære håbefulde musikere, hvordan de overbeviser selvsamme musikchefer om, at deres musik skal spilles på P3 og P4.

Socialdemokraternes Mogens Jensen mener således, at det er forkert, når de begge samtidig er med til at beslutte, hvad der skal spilles på de uhyre betydningsfulde kanaler.


Foto: Lars Trillingsgaard. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -