Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio-Hadsten bliver til Radio-Favrskov
Mandag 1. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Næste år slås Hadsten, Hammel, Hinnerup, Hvorslev og en del af Langå kommuner sammen og bliver til Favrskov kommune - men allerede om en måned, den 1. juni - skifter Radio-Hadsten navn til Radio-Favrskov. Det er netop blevet besluttet af bestyrelsen og generalforsamlingen, fortæller formand Niels Pape til radionyt.com. Samtidigt har man også indledt drøftelser med lokalradioerne i Hinnerup og Kanal Hvorslev om et samarbejde.
"De radioer, der er her i den nye kommune må gå sammen. Der ligger en kolossal opgave i at få formidlet de ting, der skal ske i forbindelse med etableringen af den nye kommune", siger Niels Pape og understreger, at radioen skal spille en stor rolle i at få den nye kommune til at fremstå som en helhed. Han er selv - udover at stå i spidsen for Radio-Hadsten - mangeårigt byrådsmedlem for Venstre og tidligere borgmester i Hadsten.

Radio-Hadsten har allerede indledt forhandlinger med de tre lokalradioer i Hinnerup og derudover med Kanal Hvorslev, der er en lokal redaktion på Radio Viborg med én times ugentlig sendetid. De indledende drøftelser handler om at få belyst alle problemer - og på den baggrund finde frem til, hvordan et konkret samarbejde kan finde sted.

Det var egentlig meningen, at Radio-Hadsten ville have skiftet navn til Radio-Favrskov allerede i dag den 1. maj, men beslutningen er lige truffet og man skal orientere så mange styrelser, nævn osv., at man har måttet udskyde det en måned , fortæller Niels Pape.

Han fortæller videre, at man samtidigt er på vej til at ændre på programfladen på den lokale radio. "Der kommer flere informative programmer og der kommer flere lokale indslag". Han regner med, at det bliver udover musikprogrammerne, og der er dermed lagt op til en udvidelse af sendetiden, der i øjeblikket er hverdage 15.00-18.30, lørdag 09-24 og søndage 09-21.

Radio-Hadsten, der drives af godt 40 frivillige medarbejdere, har traditionelt været en radiostation med en medarbejderkreds "godt oppe i årene" og en programflade, der henvendte sig mest til de ældre lyttere. Det bliver der ikke lavet radikalt om på, men Niels Pape fortæller, at man her i maj måned gennemfører et mediekursus med en uddannet journalist, der henvender sig til alle aldersgrupper. Kurset handler om, hvordan man bruger sproget - og hvordan man bruger en mikrofon.

Radio-Hadsten har fået tilladelse til at flytte sender-position - fra en gård i nærheden af Hadbjerg - til TV 2 masten nær Lyngå. Dermed er der udsigt til, at radioen vil kunne høres i et meget større område, men om man kan dække hele den nye kommune fra den høje TV 2 mast - på radioens nuværende frekvens 104.0 MHz - er dog uvist.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -