Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lindsø – et nyt kulturprogram på P2
Mandag 23. december 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Smilet er den korteste afstand, kunne mottoet passende være, når Erik Lindsø (billedet) tager lytterne med ad kulturens sideveje. Det er nemlig de gode og skæve historier krydret med humor og musik, der venter forude i P2’s nye kulturprogram torsdag kl. 14. Den 48 årige storyteller og foredragsholder Erik Lindsø er bl.a. kendt som manden bag Radio Syds succesrige 'Fortælletimen'.
Den 2. januar søsætter P2 et nyt program, Lindsø, der hver torsdag eftermiddag tager lytterne med ud i krogene af kulturlivet. Det er ’et kulturprogram om hverdagsliv og stjernestunder’ – som programmets undertitel hedder – med omdrejningspunkt i gode historier, skæve vinkler, engagement og humor. Og med et fokus på, at kunst og kultur har rod i det hverdagsliv, vi lever sammen som almindelige mennesker.

Det er Erik Lindsø, der lægger navn til og er vært i programmet. Erik Lindsø har gennem mange år udfoldet sine fortælleevner både i radioen og ved hundredvis af foredrag landet over. Han har en folkelig tilgang til kultur og samfund og er en klog, engageret og humoristisk samtalepartner.

Hver torsdag sætter Erik Lindsø sammen med en gæst i studiet fokus på et bestemt emne. Komponisten Erik Sommer medvirker i den første udsendelse 2. januar, der handler om den folkelige sang. I den efterfølgende udsendelse 9. januar handler det om humor og livsglæde under overskriften: ’Livet er svært, men matematik er sværere’.

’Det er lettest at holde et folk i skak, som slet ingen sange har’ er titlen på den første udsendelse, som sendes torsdag 2. januar kl. 14.00-15.00. Udsendelsen sætter fokus på, hvad en folkelig sang er og på den specielle nordiske tradition, det er at synge sammen. Også samspillet mellem tekst og musik tages op. Og så fortælles der naturligvis sjove og alvorlige historier, der har med emnet at gøre.

I denne udsendelse medvirker Erik Sommer, der er lektor på Nr. Nissum Seminarium og komponist. Erik Sommer er kendt landet over for sine korstævner, og han har modtaget flere priser for sin medvirken til at udbrede den folkelige sang i Danmark.

Erik Lindsø er tidligere højskolelærer på Danebod Højskole og forstander på Rønshoved Højskole. Han har senest været informationschef i Folkehøjskolernes Forening. Erik Lindsø har desuden gennem 15 år været freelancemedarbejder ved DR Radio Syd, hvor han bl.a. lancerede fortælletimen. I det hele taget er storytelling og foredrag Erik Lindsøs metier, og han rejser landet tyndt med sine muntre historier, der har gjort ham til en af landets mest benyttede foredragsholdere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -