Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Regeringen vil svække DR
Torsdag 6. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den borgerlige regering vil ikke bare tage en radiokanal fra DR, men Venstre og Konservative lægger også op til , at der skal tages penge fra DR. Ikke bare de 125 millioner kr., som en privat-ejet radiokanal skal have i tilskud årligt, men VK vil også tage de 50 mio. kr., som DR nu bruger på at lave P2. Og det selv om DR ikke fik flere penge, da DR i 2002 begyndte at sende P2 på FM4-frekvenserne. Derudover lægges der op til, at DR skal flytte for 100 mio. kr. produktion ud til private producenter.
DR Kultur er kommet i besiddelse af regeringens 10-sider lange medieudspil, som regeringen - helt usædvanligt - ikke selv har villet offentliggøre forud for medieforhandlingerne.

Der lægges op til en meget voldsom nedskæring af DR, skriver DR Nyheder. Nedskæringer der betyder et markant svækket DR. Det mener de medieforskere, som DR Kultur har spurgt.

"Det er en meget voldsom nedskæring og beskæring af DR. Og det betyder, at DR bliver dårligere. Det kan ikke være anderledes. Og det kommer oven i de 900 millioner kroner, som DR har sparet de seneste tre år," sigler professor ved Århus Universitet, Frands Mortensen.

"Det er en ubegrundet og underlig svækkelse af DR. Det her giver på ingen måde mere information for pengene," siger medieforsker Preben Sepstrup.

Når DR skal lukke P2 og afgive 50 mio. kr. årligt, så vil DR dog fortsat have de samme public service forpligtelser.

Men det er ikke kun radioområdet, hvor regeringen ønsker at ramme DR. På tv-området vil DR skulle øge sit indkøb af programmer ude af huset fra 150 mio. kr. årligt til 250 mio. kr. årligt.

Mark Ørsten, der forsker i journalistik, politik og demokrati på Roskilde Universitet, siger at regeringen tydeligvis ønsker at bryde DRs monopol på radio og på tv-drama. "Det her giver samlet set et svækket DR," siger Mark Ørsten til DR Kultur.

Iflg. Politiken.dk er der ikke udsigt til, at medieforhandlingerne i dag ender med et forlig. Det sker sandsynligvis først i næste uge. Når forliget er indgået, vil det gælde for en fireårig periode - fra 1. januar 2011 til udgangen af 2014.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -