Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR svigter danske i udlandet - kortbølgetjenesten nedlægges
Fredag 17. oktober 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra 1. januar er det slut med at lytte til DR i udlandet - med mindre man medbringer et pc-anlæg, går på internet-café eller ringer til en telefonbåndoptager i DR. DR ønsker nemlig fra denne dato at nedlægge kortbølgetjenesten, for at spare penge, og har derfor bedt Kulturministeriet om lov til at nedlægge kortbølgetjenesten pr. 1. januar.
I dag er kortbølgeudsendelserne fra DR en nem, billig og stabil løsning for alle danske i udlandet for at følge med i, hvad der sker derhjemme. Og det gælder både danske, der er på rejse i udlandet eller opholder sig fast i udlandet i kortere eller længere tid.

Men det er en lille gruppe, og DR ønsker dels at spare og dels ønsker DR først og fremmest at betjene licensbetalerne i Danmark. Udlandsdanskere og danske efterkommere, der ikke betaler licens, har DR ingen ønske om at betjene.

En særlig gruppe er de danske søfolk. De vil fremover blive forsynet med daglige nyheder på tekst samt evt. udvalgte radioudsendelser på DVD, fortæller radiodirektør Leif Lønsmann til radionyt.com, og siger, at de store skibe har Internet og er tilfredse med dr.dk's netradio.

De fastboende i Sydeuropa henvises til satellitsendinger af samtlige DRs radio og tv-udsendelser.

Men danske der er på rejse i udlandet må opsøge internetcaféer, eller selv medbringe en pc og et modem på rejsen. Man kan også ringe til en telefonsvarer i Danmark, hvilket dog som tidligere omtalt på radionyt.com er en særdels kostbar affære.

Danmark bliver med nedlæggelsen af kortbølgetjenesten et af de få udviklede lande i hele verden, der ikke betjener lyttere i udlandet gennem kortbølgeudsendelser. I Europa er det kun Letland, der ikke sender på kortbølge, men det ventes at også Norge ophører med kortbølgeudsendelser fra 1. januar 2004.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -