Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Alfa fejrer 10 års fødselsdag
Torsdag 26. august 2004
Af Karsten Jensen
 
Stemningen er høj på Brotoften i Randers i disse dage. For den 31. august har Radio Alfa nemlig fødselsdag og det ér fødselaren begyndt at fejre. Radio ABC var den første danske station, der startede et to-format-system, da lillesøsteren Radio Alfa gik i luften for 10 år siden.
Direktør for ABC-gruppen, Ole Søndergaard, forklarer til radionyt.com om grunden til man startede Radio Alfa, var man dermed kunne nå længere ud: ”Det var ud fra devisen om, at man når længere ud med et to-format-system ved blandt andet at ramme en ældre målgruppe end ABC kunne”, og fortsætter: ”Skal man blive ved med at vokse er det fornuftigt med et to-format-system og Radio Alfa er i dag en full-service-radiostation med live studieværter fra 6 morgen til 6 aften”.

Da Radio ABC startede Alfa i 1994 var der i princippet kun DR at slås med, forklarer Ole Søndergaard og henviser til konkurrencen fra P4, som i dag stadig betragtes som hovedkonkurrenten til Radio Alfa.

Ole Søndergaard nævner samtidig andre radiostationer med to-formatsystemer og undrer sig lidt over, at man ikke i højere grad forsøger at differentiere produkterne mere som det gøres i Randers. ”Det er jo mere eller mindre det samme de sender på deres stationer”, siger han uden at nævne konkrete eksempler.

Radio Alfas programchef, Poul Foged forklarer til radionyt.com om stationens succes: ”Den brede folkelige musik, nyheder og informationer fra lokalsamfundet præsenteret af en række professionelle studieværter, der hygger om lytterne”. Poul Foged blev ansat på Radio Alfa i 1998.

Igennem de 10 år Radio Alfa har eksisteret har musikken på stationen taget en drejning fra at være meget dansktop orienteret. En genre man nu ikke længere gør meget ud af. Ole Søndergaard forklarer: ”Den gang for 10 år siden solgte dansktop godt. Det gør den ikke i dag og vi erfarer ikke, at det er noget lytterne efterspørger særlig meget. Til gengæld spiller vi masser af dansk musik på dansk. Navne som Poul Krebs, Lars Lilholt, Shubidua og Kim Larsen spiller vi ’ubeset’.

Jeg tror Alfa er den radio, der spiller mest musik med Kim Larsen i hele Danmark", lyder det glad fra Søndergaard, der forklarer, at en af årsagerne til ABC-gruppens store succes er, at de adskiller sig fra mange andre stationer. ”Vi satser på lokale studieværter, lokale nyheder, lokale indslag og lokale reklamer blandet sammen med lidt landsdækkende nyheder og reklamer", siger han og fortsætter:

"Når vores lyttere ringer ind og siger de er på vej på stranden, ved vi hvilken strand de taler om - det giver nærvær. Når vi laver events er det altid med et lokalt udgangspunkt og eksempelvis ikke et københavnsk udgangspunkt”, siger han og henviser til lytterkonkurrencen på Radio Alfa den 31. august. Her sender stationen en familie på luksusferie til Tyrkiet med en rejsearrangør, der netop flyver fra Århus Lufthavn, Tirstrup, der ligger i Alfas dækningsområde.

Ole Søndergaard ser lyst på fremtiden for Radio Alfa: ”Vi har en share på 1.1 pct. af landsmarkedet og det drejer sig om at fastholde denne share ved fortsat at udvikle vores programmer”. Han afslører samtidig, at Alfa ikke får yderligere konkurrence af lillesøsteren Solo FM: ”Den vil aldrig få studieværter. I Holland viser det sig der er et marked for non-stop musik på 10-12 pct. – det kan vi lige så godt gøre i Danmark som lade udlændingene komme til.” Som en sidebemærkning afslører Søndergaard, at Solo FM snart udvider sit dækningsområde, men er yderst tilbageholdende med oplysninger om hvor og hvornår.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -