Historien om ONR, hæfte.
ONR reklamesalg.
"En arbejdsplads med vitaminer", 1988.
Christoffer Laubel afvikler i teknik 1, Vindegade, 1988.
Jinglebånd og cover fra ONRs teknik. Mange af disse bånd havde i 1988, kørt i over 4 år.
Nødstudiet på 3 m2, i kælderen på Reventlowsvej, 1985.
(Foto: Fyens Stiftstidende)
Facadeskilt, salgskontor for radioreklamer og ekspedition på den anden side af studierne i Vindegade 102, 1988.
ONRs sendeplan, fra de første uger i april 1984.
(tryk for stor)
ONR-standen på marked med direkte radio og salg af bøllehuer og andet merchandise, 1989.
Mercedes Benz - Radiobilen med sendeudstyr i marken, med Odense Domkirke i baggrunden, 1987.
ONRs store pladearkiv. Samlingen blev betydligt suppleret af lyttere som kom med vinylskiver. På et tidspunkt havde radioen så mange dubletter, at de lå på et fjernlager i en garage.
TV/Fyn - 12. oktober 1989, ONR lukker.  (02:53)
Odense Nærradio lukker efter krav fra KODA og gramex. Radioen har en gæld på knap 1 million kr. Billeder fra salgsafdelingen (Dan-Cam / Media Fyn) i Vindegade 102. Studie billeder er gamle arkiv billeder fra Radio 88 på Bondovej !.
Der høres i klippet ONR jinglen "Du Lytter Til Odense Nærradio", en jingle fra den sidste serie lydprofiler som blev lavet til radiostationen.
Gå til Dansk Radio forside
ONR spots, prisliste.
Per Hald (tv) og Jan (tekniker), inde i varerummet, 1987.
Nødstudiet i kælderen af Reventlowsvej 38 i Odense C, 1985.
Henrik Hylle Nielsen er ved pulten.
ONR har altid haft en omtumlet tilværelse, her er det en lytter/læser, der skrevet et indlæg om "Stereo-Kassen".

ONR besvarer ugen efter. >
Programoversigt, 1985.
Julesanghæfter som blev omdelt på Torvet i Rosengårdcentret, når ONR sendte programmet "Julestue" direkte.
Visitkort.
UHER, reportage spolebåndoptager med indgraveret logo.
Radioreklamer blev tilladt fra efteråret 1988, og Ugeavisen giver ONR lidt "røg".
ONR havde et enormt udvalg af merchandise, som blev solgt fra ekspeditionen og når ONR-boden var "ude i marken". Vinderne i lytterquizzer, fik også af disse varer.
Herunder ses et udvalg:
Bagrudestreamere.
Redaktionslokalet i Vindegade 100, 1989.
5 år i æteren - 1989. Husstandsomdelt avis.
Radiomedarbejdere på Torvet i Rosengårdcentret.

1. april 1987, flyttede Radio ONR til nye lejede lokaler, over Frelsens Hær i Vindegade 100. Her ses Inge Poulsen (formand) og Ib Birger Hansen (sportsvært), ved det nye udstyr i teknik 1, der var indrettet på 1. sal. Ved flytningen blev der nu plads til to studier. Der kunne ved at omskifte på en knap, skiftes sendestudie hurtigt. Derudover blev teknik 2 mest brugt til at producere og forudindspille programmer på spolebånd. (Foto: Jens Baagøe, Fyns Amts Avis)
ONR i krise, indsamling i februar 1989.
Alle teknikere skulle igennem en "prøve", for at måtte betjene udstyret.
Testudsendelse, 13. april 1984. (02:21)
Jingler 1, 1984 -1989. (03:55)
Programkendinger. (05:13)
"PS !"
5 min før hel - to gange i døgnet, sendte ONR hver dag PS, med spots for kommende programmer. Og der var en "laaang" pause mellem hver spot.
PS! blev hurtigere afviklet og indeholder nu også reklamer, efter den 1. august 1988. (20:31)

(tryk for stor)
13. oktober 1989.
Spot - ONR holder 5-års fødselsdag, 1989. (0:32)
Kort programoversigt, 1984. (00:37)
Kort programoversigt, 1985. (00:46)
Nødstudiet, Jeppe ved mixeren, 1985.
Redaktionen i kælderen på Reventlowsvej, 1985.
Susanne Hansen (tv), Bo Barnewitz, Tine Steendorph og
Inge Furgat.
Den 6. februar 1985, blev alle medarbejdere bedt om at forlade lokalerne pga. af en konflikt. Det var mellem Radioforeningen der havde sendetilladelsen og Anpartsselskabet der drev Odense Nærradio.
En af medarbejderne (Chris P.) udlånte kælderen i sit hus på Reventlowsvej 38 i Odense C. til nødstudier og redaktion og på loftet blev senderen placeret med en nød sendeantenne.
Pressekort, 1989.
Martin Vinther Rasmussen i teknik 1, 1988.
Fra Ugeavisen, 1984. (tryk for stor)
"Efter Skoletid" med Martin Vinther Rasmussen, 27. oktober 1988. (08:14)
Hver uge væltede det ind med post til musikprogrammet "Efter Skoletid" med pladeønsker til studieværten -
Martin Vinther Rasmussen.
Ideerne var store til at komme i betragtning med et ønske som skulle opfyldes, så der blev vedlagt mange morsomme ting, trusser, pasfotos og invitationer til biografture m.m.
Nogle dage var der piger med inde i teknikken....
Odense Nærradio bliver smidt på gaden, februar 1985.
(tryk for stor)
(tryk for stor)
(tryk for stor)
Girokort.
ONRs værter var populære og diskotek Black & White - ét stenkast fra ONRs studier i Vestergade, havde Eik Frederiksen og Theis Zander som gæste DJs.
ONR - Pausesang, 1984. (01:47)
Har du noget fra Radio ONR!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
Produktionsstudiet i Vestergade 86, 1984. (Foto: Jens Borved)
Afviklingsmixeren i Vestergade 86, 1984. (Foto: Jens Borved)
Nat-Expressen, blanket.
Nu starter ONR, pressemeddelelse, 1984.
Odense Nærradio
Radio ONR
ONR
Sendestart: 15. april 1984, kl. 6.00.
Lukket: 11. oktober 1989 med én milliongæld til Koda/Gramex. Studier og teknik overtages ugen efter af ONR - Odense Ny Radio, som omdanner selskabet til Radio Odense.
-
Sendte på 101,2 MHz.
-
Var den første danske lokalradio der sendte døgnradio - fra sommeren 1984. Der blev på hverdags nætter sendt fra studiet og fredag og lørdag nat, live-radio fra Diskotek Boccaccio i Odense. Der kunne ikke sendes med link fra diskoteket, der lå 200 meter fra radioens lokaler i Vestergade, men en "snu" teknikker trak et langt liniekabel fra diskotekets mixer til radioens sendemixer.
-
Dækkede det meste af Fyn og Vestsjælland. Lyttere så langt væk som Kalundborg lyttede med. ONR solgte bingoplader i kioskerne i Odense, det meste af Fyn og i Kalundborg.
-
Blev på meget kort tid en rigtig populær radiostation at lytte til. To måneder efter åbningen, spørger Fyens Stiftstidende 10 personer på gaden, om de lytter med - 9 af dem lytter til ONR. Der bliver efter kort tid monteret en bedre sendeantenne på masten i Hjallese, så hele Fyn kan lytte med.
-
Odense Nærradio kunne komme i drift ved opbygning af tre instanser:
Radioforeningen (medarbejderne), som havde sendetilladelsen.
Lytterforeningen, som var en slags ONRs Venner, som stod for radiobingo og andre aktiviteter. I 1985 var der omkring 4.000 betalende medlemmer der hver betaler kr. 10.- om måneden,
Anpartsselskabet, som traf alle beslutninger og sad på pengekassen. Dette var dog ikke lovligt og lokalradio-udvalget underkendte denne ApS-konstruktion som ulovlig, da den reelle magt var flyttet fra dem der havde sendetilladelsen.
-
Radio organisationen bliver hurtigt en rodet affære, og mange lyttere skiftes til at have læserbreve i avisen med emner som - Skal ONR ikke følge loven, Vi kan ikke høre ONR, Hvem går pengene til hos ONR, Stereokassen etc. Lederen Torben Mariager bliver smidt ud, radiofolk går i protest og pga. af økonomien flytter radioen til andre lokaler i Brandts Passage 13-15 i Brandts Klædefabrik.
Den 5. februar 1985 skriver Fyens Stiftstidende at Odense Nærradio har en gælf på ½ million kroner og allerede den 6. februar 1985 kl. 21.44, skal alle medarbejdere forlade redaktionen i Brandts Passage 15-13, forbi Anpartsselskabet der driver radioen, har en konflikt med Radioforeningen, der ejer sendetilladelsen. Der bliver skiftet låse både der og i studiet i Vestergade 86. Der oprettes et akut nødstudie hos en medarbejder der bor på Reventlowsvej 38 i Odense C., hvorfra der allerede sendes igen kl. 2 om natten den 7. februar 1985. Senderen bliver inden da afhentet ved masten på Ildfuglevænget i Odense S og tilsluttet en lille sendedipol på loftet. Dækningen er meget ringe og allerdee dagen efter sættes antennen på husets skorsten, dog uden væsentlig forbedring. Det er private plader der spilles og Rock-Nalle tropper op med nogle af de næsten 6.000 vinylplader han ejer hjemme så radioen kan spille andet end disco musik.
-
Den 1. marts 1985 flytter Radio ONR tilbage til de oprindelige lokaler i Vestergade 86, 1. sal. Og derefter skiftes bestyrelsen ud flere gange i Odense Nærradio.
-
I juli 1987 flytter Radio ONR til helt nye og større lokaler i Vindegade 100. Hos Frelsens Hær som udlejer til radioen, er der opbygget en radiostation på 1. sal med "flydende gulv" i studier og teknik, så det bliver mest støjfrit.



Et kig ind i Studie 1, Vindegade.
Jingler 2, 1984 - 1987. (Masterbånd) (07:13)
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
ONR-standen opstllet i Fyns Forum (nu OCC) på Ørbækvej, Odense SØ i 1985. Karin Christiansen står klar med nytrykte ONR t-shirts. Henrik (tv), Niels Vedersø bagerst og Torben Allan Mikkelsen (th) ser til. (Foto: FB)
Redaktionsmøde i Vindegade 100, 1988.
Drage.
Plasticpose.
T-shirt. (SOUCITY)
Paraply.
Ballon.
Stofnet. (mulepose).
Kuglepenne.
Keramikradio med penholder.
ONR havde flere værter fra forskellige lande. Her er fire af dem. Theis Zander (stående tv) var dansk født, men havde boet i mange år i Belgien. Her havde han lavet radio på flere stationer - på engelsk. Geoff Bateman (stående i midten), kom fra Manchester i England, og havde siden 1968 været discjockey på pubberne i byen. Paul Martin (stående th), kom også fra England. Han havde været discjockey på en ungdomsskole i Upminster og senere i London. Her blev han professionel discjockey. I Odense var han DJ på Tordenskjold i Asylgade og Boccaccio i Mageløs, hvorfra også ONR sendte fra i om natten i weekenden. Sven Fechner (siddende) kom fra Vestberlin, og kom til Odense i 1970'erne for at studere på Odense Universitet. Han var en af initiativtagere til Odense Nærradio, og han var teknisk ansvarlig. (Foto: Jens Baagøe)
ONR starter 15. april 1984.

Annonce fra Ugeavisen.
ONR bad lyttere om penge til den videre drift.
Live fra Diskotek Boccaccio, med discjockey Paul Martin, august 1984.
(02:54)
Annoncer fra Fyens Stiftstidende, april 1984.
ONR har indstillet udsendelserne - loop, 12. oktober 1989. (01:05)
ONR åbnede fra lokaler på 1. sal, oven på Købmand Tage Scheffmann, 1984.
Og på gaden foran Vestergade 86, interviewer Torben Mariager én af radioens teknikere - Jan Korsholm, 1984. (Foto: Fyens Stiftstidende)
ONRs pladearkiv i Vestergade 86, 1984. (Foto: Fyens Stiftstidende)
Odense Nærradio er klar til at gå i luften. Teknik og studier er klar. Torben Mariager ses i studiet bag ruden (th), 1984.
(Foto: Fyens Stiftstidende)
ONR Lytteren
Nr. 1, februar 1985.

Medlemsbladet til medlemmer af ONRs lytterforening.
Se hele bladet på 28 sider her.

(tryk på bladet for at læse)
Hyggestemning fra kælderen ved nødstudiet, 1985.
(Foto: Peter Bøttger)

Eik Frederiksen V
< Henrik Hylle Nielsen
ONR-Nyt redigeres af Bo Barnewitz (siddende) og Torben Mariager på nyhedsredaktionen i Brandts Passage, 1984.
(Foto: Peter Bøttger)
ONR følger EM-kampen fra Frankrig, hvor Danmark møder Spanien. Lars Høgh besøger studiet på 1.sal i Vestergade 86, med sin kæreste (Tine) og hans hund. Han fortæller til Peter Toft om sin tv-oplevelse af kampen, hvor Preben Elkjær i straffespark-konkurrencen, skyder over målet i spark nummer fem, 24. juni 1984. (15:38)
ONR-Nyt. Radioen er blevet smidt på gaden, fra de nytilflyttede lokaler i Brandts Passage den 6. februar 1985. ONRs direktør - Torben Mariager er i studiet dagen efter, den 7. februar og fortæller om situationen. (08:49)
Personalet på Radio ONR, smides ud af radioens redaktionslokaler i Brandts Passage 13-15 og studierne i Vestergade 86 den 6. februar 1985, efter intern ballade. Der når lige at blive indtalt, en kort båndsløjfe, som sendes fra kl. 21.44 på 101 MHz, med information til personalet der ikke er på radioen om at der er medarbejdersammenkomst på "Café Kløverstik". (00:19)
Nyhedsredaktionen på Radio ABR (101,6 MHz), har en tidligere medarbejder på ONR - Peter Toft i ét telefoninterview, som redegør for lyttere om situationen blandet ONRs bestyrelsen og medarbejderne. ONRs anpartselskabs strukturopdeling forklares, februar 1985. (07:01)
Radio Fyn (96,8 MHz) fortæller i regionalnyhederne den 7. februar 1985 om ONRs "udsmidningen" fra lokalerne i Brandts Passage. Èn journalist fra Radio Fyn, er taget ud på adressen med hans båndoptager. Poul Bangsgård fra Radioforeningen og Leif Vestergaard fra anpartsselskabet på ONR interviewes. (08:03)
Odense Nærradio flyttede i slutningen af 1984, flere redaktioner og kontorfaciliteter til Brandts Passage 15-13 på 1. sal. i Odense C. (Brandts Klædefabrik).
Studierne lå stadig på den anden side af vejen i Vestergade 86 på 1. sal. Det var meningen at studier og klipperum senere skulle flyttes med til Brandts Klædefabrik, men det blev aldrig en realitet.

Spots, "Gugi Man Zanders Flying Disco Show" og ONR Koncert, 1985. (03:09)
"Her Er ONR-Nyhederne.." Nytårsspøg sendt den 31. december 1987. Produceret af Niels Peter Hesselund og Christoffer Laubel. (20:47)
"Stereo-Kassen", Paul Martin m.fl.,1985. (03:38)
"Radiobingo", klip fra spil B. Vært Niels Vedersø, 1985. (05:25)
Bingojingle - Rosemary Lyngholm, 1987. (00:39)
Askebæger.
Rundtur på Odense Nærradio, 1988/1989. (Produceret af Jan Korsholm) (11:10)
Kom med bag kulissen på ONR i julen 1988 og vinteren 1989. Her støder han på medarbejdere der laver radio på den største lokalradio på Fyn.
På hjørnet af Vindegade 102 i en tidligere butik, havde radiostationen kontorlokaler til salgafdelingen og lytterforeningen udleverede præmier vundet i diverse programmer.
På den anden side af vejen på 1. sal i Frelsens Hærs bygning var der bygget 2 studier med teknik. Her var også det store plade/båndarkiv, redaktioner og kontor for administration og kontor for radiomedarbejderen. I den tekniske afd. var der opbevaring af registreringsbånd og teknikken for at bringe lyden fra ONR til radiosenderen.
Radiomedarbejdere og administration i de små 1. sals lokaler i Vestergade, 1984.
(Foto: Ole Bjørndal Bagger)
Tegning af ONRs kontorer, faciliteter og radiostudier (rammet ind i rødt), Vestergade 86. Der havde tidligere været en klinik på 1. sal som blev ombygget.
(tryk for stor)
Middagsmusik, ONR-Nyt og Efterlysninger - bl.a. søges efter personale til Radio ONR, 16. august 1985. (19:09)
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn jinglerne på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Badge.
Merchandise