Gå til Dansk Radio forside
Hjallerup
Har du noget fra Dronninglund Nærradio!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Dronninglund Nærradio, sendte de første tre år, fra en skurvogn. Her ses afviklingen fra vognen i 1993.
104,3 MHz sendedipolerne, sidder på hjørnet af bygningen ved Hjallerup Idrætscenter, i 6 meters højde.
Radioen bor til leje, i en bagbygning til Hjallerup Idrætscenter.
Leo Madsen, der har et country-musik program på DNR, afvikler ved mixeren, 2016.
104,3 MHz, senderen.
Tidligere studie, fra dengang, der var fast teknikker, på den anden side af ruden. Det er også udfaset på DNR.
Der skiftes om til ANR, på knappen.
Musikken hentes i arkivet, og er CD-afspillere ved siden af mixeren. Der er også tilslutning til en bærbar PC, da mange værterne, kommer med deres egen musik hjemmefra.
Dansk Radio besøgte Dronninglund Nærradio, i marts 2016.
CD arkivet.
Sendestart: 1. oktober 1993.
Lukket: 2020.
-
Sendte på 99,8 (Hellevad) - 104,3 (Hjallerup) MHz.
-
Åbningen i 1993 var med Agersted Garden, det lokale band "Håndslaw" og tale fra borgmester Poul Møller, da Dronninglund Nærradio sendte for første gang fra en skurvogn opstillet ved Hjallerup Idrætscenter. Udstyret var købt hos en nærradio i Aars for penge, Hjallerup Marked stillede til rådighed. I de første år sendte DNR kun én time om dagen - fra kl. 18.00 til 19.00, som en lokalredaktion under ANR. Økonomien bag det hele skaffede man gennem radioreklamer og sponsorater. Mange af de lokale forretningsdrivende i Hjallerup og Dronninglund, reklamerede dagligt i den nye lokalradio som var populær i sendeområdet.
I slutningen af 1990'erne flyttede radioen fra skurvognen, ind i nyindrettede radiostudier i idrætscentret. Og man øgede de daglige udsendelser til tre timer.
-
DNR sendte med egen sendetilladelse fra 2002 og da det blev muligt at søge penge hos Kulturstyrelsen og på den måde skaffe penge til driften, stoppede DNR med at sende radioreklamer, og blev en radiostation som udelukkende blev støttet af Kulturstyrelsen.
-
Når der ikke blev sendt lokalt fra DNR, retransmitterede senderne Radio Nordjyske fra Aalborg.
-
Radioen måtte stoppe sine aktiviteter af flere grunde. Det var er svært at skaffe medarbejdere og de fleste daværende medarbejdere var oppe i årene. Efter at stationens leder gennem mange år, Kurt Jensen, døde kort før julen 2019, var det også svært at fylde programfladen ud og derudover er kravene strammet op - om dagligt at sende nyheder og lokalstof i et ret stort omfang i sendefladen.

Dronninglund Nærradio
DNR