Sendestart: 12. juni 1983. Sendte dog ét præsentationsprogram ved åbningen af "De Samvirkende Lokalradioer" den 10. juni 1983.
Fra efteråret 1990, udsendes Avisradioen med nyheder fra Århus Stiftstidende, alle dage fra kl. 12.00 til kl. 13.00.
I 1991 indgår Århus Nærradio i samarbejdet "Nærradioerne I Århus", hvor der deles sendetid med Sport i 1'eren, Århus Lokalradio, Uddannelsesinstitutionernes Lokalradio og Radio Fokus.
Fra den 5. april 1994, sendes der under navnet Århus Nærradio/Radio Colombo, og i 1997 sendes der under navnet "Kanal 1 - Nærradioerne i Århus"´, hvor også Århus Weekend Radio, Radio 8, Avisradioen og Radio DSL (Den Storårhusianske Lokalradio) sendte.
Den 1. februar 1999, overtager The Voice Århus sendemasterne. Varemærket "The Voice" ejes af Nordisk Radioreklame, men der er tre stationer i Aarhus, som lægger sendetilladelse til. Det er Århus Nærradio, Radio 1'eren og Radio Colombo. De navne skal nævnes løbende gennem dagen. The Voice er et stærkt "brand" i Danmark, og det hele drejer sig i bund og grund om - reklamekroner i kassen.
-
Sendte på 93,1 - 93,7 - 94,6 - 100,9 - 101,5 - 102 MHz. m.fl.
-
Radioens formål var at vise anvendelsen af en lokalradio, som hjælp til at løse hverdagsproblemer ved at stimulere udveksling og lyttermeninger og debat om lokalsamfundets struktur og dets indflydelse på lokalborgernes tilværelse. Telefonsvareren var derfor er et vigtigt redskab de første år. Den er med i ansøgningen til Kulturministeriet, som et punkt, som skal bruges i de daglige udsendelser. Her kan lytterne ringe ind, og komme med en mening, som en lytter-til-lytter kontakt.
-
Første ansøgning der blev skrevet af Jack Fridthjof i 1982, var under navnet Århus Center Radio, men hans far - John, mente ikke oplægget ville blive godkendt. I sidste øjeblik blev ansøgningen ændret til Århus Nærradio, som skulle sende fra Jacks private lejlighed, med tre værter tilknyttet. Lejligheden var i et rækkehus i Urmagertoften på 35 m2, som lå i forstaden Højbjerg. Her var et lille soveværelse på bare 6 m2, indrettet som radiostudie, med et genialt teknisk opsæt, så alle funktioner, kunne være "enmandsbetjent".
I november 1982, lavede Jack Fridthjof og Lars Kristiansen deres "radio-svendestykke" på Danmarks Radios Program 1 - Båndværkstedet. Her fortalte de om, hvordan man opbygger en lokalradio, og de producerede programmet "Vi har lavet en radiostation", produceret af dem selv, uden hjælp fra personalet på Båndværkstedet.
-
Radioen havde en postboks adresse, da adressen til lejligheden, aldrig blev nævnt. Der var ikke plads til hverken interesserede skoleklasser, eller andre nysgerrige.
-
Århus Nærradio, var én ud af seks stationer på fælles-frekvenserne under "De Samvirkende Lokalradioer i Århus" i 1983, hvor også Radio Århus, Radio JTI, Byens Radio, Universitetsradioen og Rosenvangsskolens Lokalradio sendte. Århus Nærradio havde en samlet sendetid på ca. 8% af de 24 timer.
-
Den sendte som den mindste lokalradio i Danmark, i det tre årige forsøg, som var fra årene 1983 til 1986. Der var fire medlemmer af bestyrelsen, tre aktive radioværter, telefonhjælpere, nyhedsoplæsere m.m.
Radioen fik 9.000.- kr. i støtte fra Kulturministeriet, til forsøget. Nærradioen var uafhængig af organisationer, partier, interessegrupper og andre særinteresser. Grundideen var, at lave kontaktskabende programmer, der inddrager lytterne i debatter, om hverdagens problemer i et lokalsamfund.
-
Mottoer - "Danmarks Mindste Radioforsøg", og "Stationen, Der Er Anderledes", og "Den Lille Station Fra Højbjerg".
-
Udover vinylplader, som i lejligheden var stablet op i alle rum, selv på toilettet, rådende radioen over 2.000 stk. 78-ere, lakplader som var skænket af lyttere, og de blev spillet i faste programmer.
-
Indtægter til driften kom fra støtteforeningen, hvor et medlemskab, kostede 80.- kr., i radioens første år. Der var i 1985 - omkring 2.500 betalende medlemmer, som kunne bruge medlemskabet til - hilsner, samtaler i æteren og konkurrencer. En anden indtægt kom fra "sodavandsdiskoteket", som var et mobil-diskotek, der kørte ud, med radioens værter. I 1986 var der Radio-lykkehjulet hver søndag formiddag, hvor medlemmer kunne vinde op til 200.- kr.
-
Ved en lyttermåling i 1989, lå Århus Nærradio som nr. 5 i landet, med 49.000 daglige lyttere. (nr.1 var Radio Viborg med 142.000)
-
Århus Nærradio havde en stor samling af jingler, som blev flittigt brugt i sendetiden.
Ib Buch Pedersen, klippede speak sammen med lyd fra vinylplader.
-
Jack Fridthjof var involveret i tv-arbejde, sideløbende med Århus Nærradio, i midten af 1980'erne. Han er VJ, på den første lokale tv-station i Aarhus - Kanal ATV. Her er studiet indrettet, som det lille i lejligheden, således at det kan "enmandsbetjenes".
Se gamle videooptagelser fra Kanal ATV på 1234.dk