Start: 1. november 2011, kl. 00.05 på de FM-frekvenser, der tidligere udsendte den klassiske radiokanal - DR P2.
Lukket: 31. oktober 2019.
-
Redaktionen og studierne lå på 2. sal i "Ørstedhus", Vester Farimagsgade 41 i det indre København.
-
I maj 2010 indgik den daværende regering og samarbejdspartnere en medieaftale for perioden 2011 til 2014. Medieaftalen indeholdt beslutningen om, at FM 4 - hvor DR tidligere sendte DR P2, skulle sendes i udbud, som en licensfinansieret nyheds- og kultur-orienteret public service-kanal. På denne måde skulle der skabes reel konkurrence om public service på radioområdet.
I januar 2011 var bekendtgørelsen om udbuddet klar, og her blev vilkårene for den kommende radio nærmere specificeret. Det blev besluttet, at radioen skal sende satire og debat hver dag. 20 timers kulturprogrammer og 30 timers aktualitet om ugen. Yderligere kræver bekendtgørelsen to timers nyheder om dagen, der skal sendes hver time døgnet rundt i udsendelser af fem minutters varighed, produceret af en selvstændig nyheds- og aktualitetsredaktion. Derudover skulle 1/5 del udsendelserne lavet ude af eksterne producenter.
Den 28. februar 2011, byder Berlingske Media og People Group, ind som den eneste, som har interesse i at drive en kommende FM 4 - "Radio Møller" modellen. (Navnet er taget fra Per Stig Møller, Kulturminister i denne periode).
5. april 2011 afgjorde Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen levede op til kravene og Berlingske People A/S fik tilladelse til at sende på FM 4 under navnet Radio24syv fra 1. november 2011 til 31. oktober 2019. Med tilladelsen følger licensmidler og public service-forpligtelser.
-
Retten til at sende på FM 4 er på 8 år, derefter kommer FM4 i et nyt udbud. Det udbud vandt Radio4, som overtog FM-frekvenserne den 1. november 2019.
-
Indtil den 5. november 2019 kl.12, kunne de tre radiostationer der søgte om at sende på DAB+-frekvenserne, stille spørgsmål til Radio- og tv-nævnet, om hvorfor der blev valgt udfra de kriterier der var opstillet. Radio 24syv stiller 70 spørgsmål. Bla. om der var nogen politisk involvering i behandlingen af sagen - herunder om kulturministeren og dennes rådgiver har været i dialog med nævnet og der er spørgsmål om Radio LOUDs (der vandt udbuddet) budget og ledelsesmæssige kompetencer.
-
15. november 2019 meddeler selskabet bag Radio24Syv, at den vil lægge sag an mod Radio- og tv-nævnet; Vi fik et tilbud fra Borgerretsfonden, som så nogle væsentlige problemer i det, der er foregået, og de tilbød os at finansiere en eventuel sag, siger Jakob Kvist, tidligere direktør på Radio24syv til Ritzau. De bad os gøre det af hensyn til den demokratiske forvaltning af samfundet. Så udbad vi os betænkningstid og har indhentet juridisk rådgivning, og vi er blevet enige om at gøre det, tilføjer han. Ifølge den tidligere radiodirektør søger den nu lukkede radiokanal "opklaring og afklaring" på et forløb, som han kalder meget mangelfuldt. - Processen er siden blevet kritiseret af både eksperter og en lang række politiske partier, der mener, at processen, der førte til, at udbuddet gik til Loud har været fejlbehæftet. Kulturministeriet, som Radio- og tv-nævnet hører under, har i første uge af november konkluderet, at der ikke er noget juridisk at komme efter i sagen.