Kontakt os






 

Skarp kritik af TV 2 for lukning af bryllups-dokumentarserie
Mandag 15. juni 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Produktionsselskabet bag programserien 'De 7 bryllupper' må lukke, efter at TV 2 har droppet serien, der skulle have kostet 58 mio. kr. Nu beskyldes TV 2 for aftalebrud og for at have optrådt enormt uprofessionelt. Samtidigt går Producentforeningen ind i sagen med erstatningskrav mod TV 2.


Dokumentarserien 'De 7 bryllupper' skulle have været en af TV 2's helt store dokumentarsatsninger. Men sådan kom det ikke til at gå. Serien er droppet efter godt et års produktion og efter færdiggørelse af 1½ sæson - uden at der er blevet vist så meget som ét afsnit.

En af de medvirkende i serien - Thomas, gift med Nynne - siger til Politiken: "TV 2 har været enormt uprofessionelle i deres måde at behandle os medvirkende på. Vi føler os lidt udnyttet".


Produktionsselskab må lukke

Produktionsselskabet Selskabet.tv har i mange år produceret udsendelser til TV 2. Men det er man færdige med, skriver Politiken videre. På grund af TV 2's beslutning har Selskabet.tv måtte lukke, fyre 20-25 ansatte og vinke farvel til mange års arbejde.

"Men nu er vi helt færdige med TV 2. Hvis vi som producent ikke kan regne med, at en kontrakt er en kontrakt, er det alt for risikofyldt at lave en produktion med dem", siger Lisa Klit, der har lavet programmer for TV 2 i ti år.


Stort erstatningskrav mod TV 2

Producentforeningen er ved at udfærdige et klageskrift til TV 2, og hvis ikke TV 2 betaler erstatning til produktionsselskabet, kan sagen ende for en voldgiftsdommer. Iflg. foreningen har TV 2 misligholdt kontrakten.

I kontrakten er indskrevet en såkaldt 'escapeklausul', så TV 2 havde mulighed for at kunne trække sig ud af 'De 7 bryllupper' inden marts 2015. Og det er her, TV 2 har misligholdt kontrakten, mener Producentforeningen. For ifølge både Selskabet.tv og Producentforeningen kunne 'escapeklausulen' kun tages i brug, efter at de første fire afsnit af serien var blevet vist. Men ingen afsnit er blevet vist.


Gammelt nag?

Lisa Klit og René Verlaan fra Selskabet.tv mener, at hovedårsagen til, at TV 2 har valgt at stoppe '7 bryllupper', kan bunde i en gammel historie:

Først præsenterede de to ideen om bryllups-dokumentaren for DR, som takkede nej. Siden viste TV 2 interesse, og i samarbejde med TV 2 søgte og fik Klit og Verlaan udviklingsstøtte til serien hos Det Danske Filminstitut (DFI). Nu var DR imidlertid også kommet på banen med en serie, hvor man fulgte fire par. DR havde også søgt støtte til sin serie og sendte derfor en klage til DFI over, at instituttet støttede to ensartede projekter.

Året efter, da Selskabet.tv var gået i gang med at producere serien hos TV 2, blev de to DR-redaktører, der havde klaget til DFI, ansat hos TV 2 som henholdsvis programchef og kanalchef. Og det var kanalchefen, der vendte tommelfingeren nedad for de '7 bryllupper'. Hvilket gør hende inhabil, mener Klit og Verlaan.

"Det handler om en meget personlig ledelse på TV 2, som får kæmpekonsekvenser – for os og for de syv par", siger Lisa Klit til Politiken.

TV 2's programdirektør Anne Engdal Stig Christensen afviser alle anklager.


Se også:
http://tvnyt.com/artikel/default.asp?id=44217
http://www.tvnyt.com/artikel/default.ap?id=22337


Arkivfoto (forsiden): Hannah og Silas fra 'De 7 bryllupper'. (Fotograf: Amanda Thomsen).
Arkivfoto (denne side): Caroline og Anders fra 'De 7 bryllupper'. (Fotograf: Amanda Thomsen).



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002