Kontakt os






 

'Sommerdrømmehuset' - ny serie på TV 2
Onsdag 8. april 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I den nye TV 2-programserie 'Sommerdrømmehuset' vil have-entusiast og forfatter Signe Wenneberg gøre en barndomsdrøm til virkelighed og bygge sit eget 'Lille hus på prærien'. Første gang på mandag den 13. april.


Forfatter, foredragsholder og haveentusiast Signe Wenneberg gør i en ny programserie på TV 2 en barndomsdrøm til virkelighed og bygger sit eget bæredygtige træhus indrettet med genbrugsmøbler. Et samlingssted for hele familien - ude på landet, med godt naboskab og naturen tæt på. Signes eget 'Lille hus på prærien'.

I de tre programmer 'Sommerdrømmehuset' følger TV 2 hendes store byggeprojekt fra tom pløjemark, til huset står færdigt og er indrettet. En udfordrende proces, hvor Signe Wennebergs nattesøvn og økonomi - iflg. en pressemeddelelse fra TV 2 - bliver stærkt udfordret.

Signe Wenneberg har tre dogmer for byggeprojektet: Det skal være bæredygtigt, billigt og indrettet med genbrug. Hun har købt grunden og revet det gamle hus ned for 500.000 kr. Byggeriet må herfra koste maksimalt 500.000 kr. - og budgettet til indretning er nul kr.

For at spare penge kaster Signe Wenneberg sig ud i den udfordrende opgave som entreprenør, der skal koordinere håndværkerarbejde og materialer – selv om hun intet ved om nybyggeri. Og undervejs bliver hun klogere - og fattigere…


Imod 'brug og smid væk-kulturen'

Signe Wenneberg har længe beskæftiget sig med bæredygtighed, økologi og biodiversitet. Hun skriver bøger og holder foredrag om emnerne, ligesom hun er medlem af Etisk Råds udvalg for bæredygtigt forbrug.

46-årige Signe Wenneberg - mor til Noah og Simon på henholdsvis 14 og 19 år - er imod vor tids 'brug- og smid væk-kultur'. Hun synes, at store, luksuriøse huse er overflødige, og derfor blev nøjsomhed også nøgleordet for hendes første rigtige byggeprojekt.


Drømmen om et lille hus

I det første program i serien 'Sommerdrømmehuset' skaber en arkitekt modellen af Signe Wennebergs drømmehus, og så er hun klar til at gå i gang. Signe Wenneberg tror, det er bæredygtigt at bygge i genbrugstræ og gamle europapaller, men hun bliver klogere.

I stedet beslutter hun at bygge med nyt, bæredygtigt tømmer, så huset kan stå i mere end 100 år og gå i arv til kommende generationer. En ambitiøs beslutning, der får økonomien til at skride.

Kassekreditten bliver yderligere rødglødende i program to – som følge af håndværkerudgifter for 10.000 kroner om dagen og en uvis deadline.

Signe Wenneberg vil bygge billigt og er hårdt presset, og hun kæmper for at få styr på økonomien. Til gengæld er hun i gang med at bygge Europas første FSC-certificerede hus udelukkende i træ. FSC betyder Forest Stewardship Counsil og er garantimærket for bæredygtig skovdrift.

Og endelig står huset færdigt. Langt mere gennemført og ambitiøst, end Signe Wenneberg nogensinde havde drømt om. På to dage skal drømmehuset herefter indrettes knivskarpt med genbrug og brugte møbler fra gemmerne og fra internetauktioner, inden banken og kreditforeningen kommer for at vurdere, hvad huset er værd.

Første program: mandag den 13. april kl. 21.25-22.00.


Foto: Haveentusiast og forfatter Signe Wenneberg går i gang med at bygge 'Sommerdrømmehuset' på TV 2 fra på mandag. (Fotograf: Robert Plant/TV 2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002