Kontakt os






 

Discovery laver egen dramaserie
Torsdag 3. april 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For første gang nogensinde har Discovery Channel kastet sig over drama-genren i form af miniserien 'Klondike' om guldgraverbyen af sammen navn. Der er dansk premiere i påsken.


'Klondike' er produceret af Ridley Scott og har bl.a. Richard Madden, Sam Shepard og Tim Roth i de bærende roller.

'Klondike' er baseret på Charlotte Grays bog 'Gold Diggers: Striking It Rich in the Klondike'. Hendes fortælling bringer liv til historien om seks mennesker og deres kollektive kamp for overlevelse og velstand i en lille grænseby ved Klondike i Canada.

Serien følger de to barndomsvenner, Bill og Epstein, i slutningen af 1890'erne, hvor folk begyndte at valfarte til guldfeber-brændpunktet i det utæmmede Yukon område.

Historien beskrives som en vaskeægte 'mand mod naturen'-fortælling, hvor de to hovedpersoner havner midt i en verden af uopdaget rigdom, der er overrendt af desperate, farlige mennesker - heriblandt grådige forretningsfolk, forførende kurtisaner og den oprindelige befolkningen, der forsøger at kæmpe mod ødelæggelsen af deres folk og land.

Richard Madden, der er kendt fra 'Game of Thrones', spiller hovedrollen, Bill Haskell, og fortæller følgende om 'Klondike':

"Serien er et studie i mennesket. Den er baseret på virkelige hændelser og handler om liv og død i bogstaveligste forstand - om at overleve. Hvis man ikke skaffede guld, kunne man ikke få mad og ville dø af sult eller af kulde. Man forventer nærmest, at man i sådanne situationer udelukkende ville kunne agere primitivt, egoistisk og modbydeligt, men min karakter Bill Haskell viser et yderligere aspekt af den menneskelige natur. Når dét er sagt, er der jo en masse vold, grådighed og ondskabsfuldhed med i serien. Og vi får at se, hvordan man kan reagere forskelligt i pressede situationer, hvor der er meget på spil. Det er med til at definere, hvem man er som menneske."

'Klondike' er Discovery Channels første dramaserie nogensinde, og der er bygget et stort faktuelt og historisk univers op omkring serien. Serien ligger desuden i forlængelse af de 'guld-serier', som kanalen har sendt de seneste år - 'Gold Divers' og 'Gold Rush'.

Klondike er en miniserie i tre afsnit, der bliver vist i påsken den 17. 18. og 19. april kl. 21.00 på Discovery Channel.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002