Kontakt os






 

Disney Channel lancerer nordisk produktion
Onsdag 17. februar 2010
Af Karsten Jensen
 
Mette Lisby og Jesper Bæhrenz er parret bag Disney Channels nordiske udgave af komedieserien ’As the Bell Rings’.

Serien, der har den danske titel ’Når Klokken Ringer’, er optaget i Danmark og produceret af det danske produktionsselskab Nobody Cph. Seriens første afsnit vises fredag den 26. februar kl. 18.55 på Disney Channel

’Når Klokken Ringer’, der er en serie om hverdagslivet på en skole, er indspillet i Det Danske Filmstudie i Lyngby i efteråret 2009 har otte unge, svenske skuespillere i hovedrollerne. Serien, der vises med dansk tale, er baseret på et manuskript skrevet af Mette Lisby og Jesper Bæhrenz, i samarbejde med produktionsselskabet Nobody Cph.

”Det er en stor ære og fornøjelse at arbejde sammen med Disney, der for os står for noget af det ypperste i underholdnings verdenen. Det har været megasjovt og spændende at skabe det nordiske univers for Disney-serien ’Når Klokken Ringer’. Der er jo unægtelig stor forskel på, om man går i skole i Skandinavien eller i USA og da serien som udgangspunkt udspiller sig i skole-frikvartererne, krævede det drastiske forandringer i forhold til det amerikanske forlæg. Heriblandt etablering af et helt nyt persongalleri. Vi gik efter at skabe en slags ’Friends’ for tweens, med positiv humor og karakterer man gad at være venner med,” siger parret Mette Lisby og Jesper Bæhrenz der sammen med Nobody Cph. har kreeret komedieseriens nordiske univers og persongalleri, og har skrevet første sæsons 25 episoder fra deres hjem i Los Angeles.

Den internationale tv-kanal Disney Channel producerer årligt en lang række serier og film for millioner af unge seere over hele verden. I kølvandet på disse populære programmer er der skabt mange Disney-stjerner. Flere af nutidens stjerner, som for eksempel Christina Aguilera og Justin Timberlake, skød karrieren igang hos Disney, mens nye ungdomsstjerner, som Vanessa Hudgens og Zac Efron fra ’High School Musical’ og Miley Cyrus fra ’Hannah Montana’ kan ses i både Disney Channels produktioner og i egne projekter. Den danskproducerede serie ’Når Klokken Ringer’ er det første skridt på vejen, til at nå drømmen om at blive en Disney-stjerne, for de otte unge medvirkende!

”Vi har set rigtig mange gode eksempler på unge talenter, som i Disney Channels internationale regi er nået rigtig langt. For os på Disney Channel i Norden er det utroligt sjovt også at kunne tilbyde nordiske unge en platform, hvor de kan udvikle deres kreativitet. Vi vil derfor løbende satse på lokale produktioner med lokale medvirkende,” siger Casper Bjørner, general manager, Disney Channel Nordic.

De unge skuespillere i ’Når Klokken Ringer’ er Vendela Palmgren, 15 år, Oskar Kongshöj, 16 år, Elina Sandberg, 15 år, Klara Enervik Svedberg, 14 år, Ella Hasselqvist, 15 år, Ejke Blomberg, 16 år, Daniel Tufvander, 15 år samt Carl-Magnus Lilljedahl, 16 år. De er alle svenske og på deres samlede meritliste findes alt fra optræden i flere svenske musicals som Sound of Music, til deltagelse i det svenske MGP.

’Når Klokken Ringer’ består af 25 5-minuttersepisoder, som sendes dagligt i foråret 2010 på Disney Channel. Handlingen foregår i korridoren på en skole hvor man følger skoleeleverne og får del i deres hemmeligheder, sladder og dramatik i frikvartererne.

Premieren finder sted den 26. februar kl. 18.55.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002