Kontakt os






 

Nyhedsafdelingen i DR i krise
Torsdag 23. november 2006
Af Knud Hyllested
 
I dagene efter sin afgang som nyhedsdirektør i DR blev Lisbeth Knudsen hyldet fra stort set alle sider for sin utrættelige arbejdsindsats og for sin store faglige kompetence og integritet, men ifølge interne kritikere efterlader hun også en afdeling i krise på grund af en enerådig ledelsesstil. Kun de færreste er uenige i, at Lisbeth Knudsen var et journalistisk fyrtårn, men på de interne linjer lød der også kritik af hendes ledelse.
DR Nyheder havde udviklet sig til en stat i staten, hvor Lisbeth Knudsen havde koncentreret al magt hos sig selv og tyngede afdelingen med et utal af projekter, som fjernede fokus fra journalistikken, siger interne kritikere til fagbladet Journalisten.

Lidt firkantet sagt glemte DR Nyheder simpelt hen, at det vigtigste var at lave nyheder. Lisbeth Knudsen satte i stedet det ene interne projekt i søen efter det andet – og kun meget sjældent gav de en synlig effekt.

Flere af Lisbeth Knudsens kritikere påpeger, at DR Nyheder under hendes ledelse i praksis fungerede som en stat i staten, hvor hverken DR's chefredaktion eller cheferne i hendes egen afdeling kunne få indsigt i budgettet.

Alle trådene blev samlet hos nyhedsdirektøren og den konstruktion har ifølge de kritikere, Journalisten har talt med, afholdt selvstændige og handlekraftige chefer fra at søge til DR Nyheder af frygt for hele tiden at blive åndet i nakken.

Tillidsmand Jørgen Laurvig mener dog, at det især er organisationsstrukturen, der er problemet.”Det er svært for cheferne at skulle leve op til opgaven nu, fordi Lisbeth Knudsen har fyldt så meget. Hun fordelte kompetencerne på mange forskellige chefer og har selv siddet alene med den overordnede styring. Dermed efterlader hun et stort tomrum, for i hendes chefstruktur er der ikke en af de tilbageværende chefer, der naturligt er nummer to og har kompetence over de andre. Lisbeth var et journalistisk fyrtårn, og ledelsen er nødt til at finde en leder af samme format, som kan skærpe DR’s journalistiske profil. For at undgå alle mulige interne magtkampe, myter og intriger er det vigtigt, at man finder den person uden for DR, og så skal de lade være med at fedte vedkommende ind i alt mulig andet end journalistik,” siger Jørgen Laurvig til Journalisten.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002