Kontakt os






 

Digitalt Tv-sendenet trues af tekst-kaos
Onsdag 22. marts 2006
Af Knud Hyllested
 
Kun godt en uge før den officielle åbning af det nye digitale sendenet, er der optræk til tekst-kaos, da de DVB-T dekodere, som mange har købt, har problemer med at understøtte den anvendte DVB subtitling standard. Det er producenternes ansvar, siger DiGi-TV.
Det er ikke kun digitale tv-dekodere, der er købt i udlandet, der kan have problemer med at vise undertekster på de nye digitale tv-kanaler, skriver nyhedsbrevet ComOn. Selv DVB-T dekodere, som understøtter DVB-Subtitling, og som mange allerede har investeret i, vil kunne få problemer med at vise underteksterne på DR1, DR2 og TV2.

Det er tilsyneladende forskellige tolkninger af standarden hos hardwarefabrikanterne, der giver problemer, og som kan betyde, at forbrugerne risikere fejlkøb.

Selskabet Optical Stream, der under navnet StreamTV.dk, leverer kabel-tv til internettet bekræfter, at der er problemer og mener, at årsagen skal findes i uoverensstemmelser mellem de udsendte DVB subtitling signaler og ETS 300743 standarden og opfordrer til, at signalerne ændres til en mere korrekt implementering.

DiGi-TV, der er etableret af DR og TV2, for at drive det jordbaserede digitale sendenet, mener, at ansvaret for overholdelse af standarden klart må ligge hos producenterne, da DiGi-TV hverken godkender eller sælger dekodere.

Specialkonsulent Carsten Corneliussen fra den fælles DR-TV2 informationsgruppe siger til ComOn, at man gennem de seneste måneder har haft kontakt til de fleste producenter af dekodere og IDTV for netop at præcisere nødvendigheden af, at DVB subtitles til det danske jordbaserede digitale tv-sendenet, og man har her henvist til Nordig specifikationen, som er en fælles nordisk specifikation for modtagere til digitalt tv. Anvendes den, er der ingen problemer, fastslår Carsten Corneliussen til ComOn, men forvirringen omkring standarden kan have gjort det vanskeligt for importørerne at gennemskue, hvilke dekodere, der fungerer på det danske sendenet.





Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002