">



Kontakt os






 

'Mentor' .. det er godt nok mærkeligt
Torsdag 19. september 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Mens Thomas Blachman var en original i X Factors uoriginale rammer, er hans koncept med ''Mentor' originalt, men mildest talt ugenialt. Originalitet er ikke en kvalitet i sig selv." Sådan lyder det i en anmeldelse af 'Mentor' i dagbladet Information.


"Originale tv-koncepter kan være forfriskende og er frygteligt sjældne på dansk tv, hvor størstedelen er amerikansk og britisk import, nedkølet til vort lune, danske temperament. Thomas Blachman er den kække undtagelse med Blachman og nu 'Mentor', hvor han tilbyder et nyt perspektiv på, om det er de optrædende eller dem, der sidder i stolen og taler, vi bør være kritiske overfor." Sådan skriver dagbladet Informations filmanmelder Katrine Hornstrup Yde i dagens avis.

Hun hæfter sig bl.a. ved det, hun kalder et "helt ubærligt akavet element" i det selvopfundne musiktalentshow, som iflg. Katrine Hornstrup Yde "sætter konceptets fundamentale underlighed på spidsen":

Når programmets seere har stemt på, hvem af "showets halvt afdankede musikere, 'mentorerne', der har haft størst succes med at vejlede deres seks unge 'mentees', skal de to mindst populære 'mentees' i den tyndt smurte halve time, 'Afgørelsen', synge igen."

"De skal ikke som i X Factor synge for selv at overleve i showet, men for at forsvare de halvt afdankede musikeres evner som mentorer," skriver Katrine Hornstrup Yde og kalder det "godt nok ulogisk".

Katrine Hornstrup Yde slutter sin svada i dagens Information af med følgende salut: "Blachman kunne med fordel selv have brugt X Factors skaber, Simon Cowell, som mentor, før han havde skabt en bastard af konceptet. Men så havde vi nok alligevel stemt 'Mentor' ud.

Nå nej, Cowell."


Foto: De seks mentorer i DR-programmet 'Mentor' bliver i dag af Informations filmanmelder kaldt "halvt afdankede musikere". (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002