Kontakt os






 

DR lukker Boogie-studiet i Århus
Torsdag 10. juni 2004
Af Thomas Nielsen
 
DR lukker Århus-studiet til musikprogrammet "Boogie", men kun indtil der er fundet nye værter, lover DR-programdirektør. Besynderlig forklaring, siger kulturudvalgsformand.
DRs musikprogram "Boogie" vil den kommende tid ikke som vanligt blive produceret delvist fra et studie i Århus, men udelukkende fra København. Dermed skruer DR endnu engang ned for produktionsblusset i Århus, skriver Jyllands-Posten.

Senest blev nyhedsmagasinet "19direkte" flyttet til København, men denne gang er det kun midlertidigt, lover DR-programdirektør Lars Vesterløkke.

- Vi er nødt til i nogle måneder at flytte afviklingen til København, fordi nogle af vores værter holder op. Der er udelukkende tale om en praktisk foranstaltning, indtil vi finder de nye værter, der skal være i Århus, siger Lars Vesterløkke, der understreger, at selv om DR skærer budgettet til musikprogrammet ned, er der fundet ekstra penge til at kunne opretholde produktionen i Århus.

"Boogie" har om kort tid kun den københavner-baserede programvært Huxi Bach tilbage og søger i øjeblikket nye værter via sin hjemmeside. Ifølge Peter Engel - chef for DR Ung, hvor Boogie produceres - giver det med et skåret budget dog ikke mening at opretholde det nuværende koncept med et fuldt udbygget studie i både København og Århus.

- Jeg tør ikke love, at vi kører op på fuldt blus begge steder igen. Så længe "Boogie" eksisterer, vil der blive opretholdt en produktion i Århus, men tingene skal eventuelt deles op, så man specialiserer den del, der sidder i København, i noget, og Århus i noget andet. Og lige nu har værterne deres daglige gang i København, mens baggrundshistorierne bliver lavet i Århus, siger Peter Engel, der dog finder det optimalt med værter og studie begge steder.

Kulturrådmand i Århus Torben Brandi Nielsen (S) ser DRs beslutning som en gentagelse af historien om Det Danske Filminstitut, der via lokaler i Filmby Århus ønskede en stærkere Århus-tilknytning, men nu udelukkende er baseret i København. Boogies studie i Århus lå ved programmets start og indtil for et halvt år siden ligeledes i filmbyen.

Men uanset hvad årsagen er, er det en mediemæssig skævvridning, hvis DR trækker mere produktion væk fra Århus, siger rådmanden.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002