Kontakt os






 

Lise Mühlhausen leder for ’DR Værter’
Torsdag 24. april 2008
Af Karsten Jensen
 
Kritikken kan være personlig, benhård og handle om alt muligt andet end ens faglighed, og samtidig kan man føle sig alene i verden som en anden Palle. Men nu kan DR’s stemmer og ansigter udadtil se frem til bedre træning, netværk og forankring i ’DR Værter’ og for tv-værternes vedkommende oven i købet få sat ord på, hvordan seerne opfatter dem.
Meget omkring værter har været præget af fornemmelser og ikke været sat i system, siger Lise Mühlhausen, der tiltræder som projektleder for ’DR Værter’ i starten af maj.

”Når man siger ja til at være vært, siger man også ja til at blive både løftet op og sparket ned. Man bliver en del af andre menneskers hverdag, og man skal kunne tåle meget, for kritikken bliver personlig, og det kan vi ikke lave om på.

Ens faglighed og personlighed smelter sammen, og seerne og lytterne forholder sig til udseende, udtale, dialekt, hår og alt muligt andet end det rent faglige. Det, vi gør nu, er at anerkende, at værter har brug for at tale med andre værter og blandt andet skabe nogle netværk, hvor de kan udveksle erfaringer,” siger hun.

DR’s mediedirektør Lars Grarup går videre endnu:
”DR Værter skal være stedet, hvor værterne er forankrede i huset, og hvor de altid kan henvende sig og søge støtte i netværkene, hvis de for eksempel bliver udsat i andre medier.

Vi gør hele indsatsen omkring værterne bedre og mere kontinuerlig, for glade værter gør det nu engang bedre. Det handler også om at blive bevidste om, hvordan man er vært i DR, og hvad man repræsenterer, og samtidig klæder vi cheferne så godt som muligt på til at have med værter at gøre,” siger Lars Grarup.

Lise Mühlhausen, der oprindeligt er uddannet cand. mag. i psykologi og formidling, er bedst kendt som vært på en række DR2-programmer, heriblandt på kulturprogrammet ’Viva’.

Siden har hun arbejdet på den anden side af kameraerne som redaktør og været i øret på andre værter, senest på 'Aftenshowet'.

Der er et stort behov for at få analyseret og sat ord på, hvordan både hvordan lyttere, seere og kolleger oplever værterne, forklarer Lise Mühlhausen, og det arbejde sættes nu i system.

De kommende måneder vil DR derfor undersøge seernes opfattelse af tv-værterne. Projektet er tænkt som et udviklingsværktøj for den enkelte vært, men skal også definere værtstyper og seernes opfattelse af, hvilke parametre for eksempel en nyhedsvært skal fungere på; indsigt, håndværk, formidlingsevne og personlighed. DR har tidligere gennemført et lignende projekt med DR’s radioværter, og nu er det i første omgang de mest eksponerede DR1-værters tur.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002