Kontakt os






 

Ny DR formand bryder sig ikke om ’X Factor’
Onsdag 5. november 2008
Af Karsten Jensen
 
Den nye formand for DR, der blev udpeget i går, den tidligere chef for Det Kongelige Teater, Michael Christensen, ser ’X Factor’ – men han bryder sig ikke om det. Tidligere medarbejder varsler helt nye tider i DR.
”Bunden er nået, når noget så åndssvagt som ’X Factor’ kan ses af hele befolkningen, uanset uddannelse og baggrund. Det er ganske interessant, som det har grebet om sig. Og lederskribenterne, inklusive Weekendavisen, synes, at det er i orden. Jeg kan næsten ikke fremskrive en så forfærdelig udvikling,” lød det for nyligt fra Michael Christiansen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

”Kulturbegrebet er blevet udvidet. Det er fantastisk. Men samtidig er vi også blevet mere overfladiske og mindre dybtgående. Det er ikke godt. Vognen kører så stærkt, at tabet af fordybelse og historisk baggrund er stort,” har den nye formand for DR også udtalt, skriver avisen.

Tidligere medarbejder for Michael Christensen, kommunikationskonsulent og tidligere chefredaktør Kresten Schultz-Jørgensen, mener at valget af Michael Christensen som ny DR formand er det rette valg. Schultz-Jørgensen vurderer, at udnævnelsen varsler nye tider i DR. Til Journalisten udtaler han: ”Han er ikke demokrat, og han tror på beslutninger, der forpligter.” Schultz-Jørgensen fortsætter:

”DR er fuld af folk, der udtaler sig til højre og venstre om hvad ledelsen burde gøre. I almindelige virksomheder ville den slags være fuldstændig utænkeligt, og Michael Christiansen vil under ingen omstændigheder tolerere det… Der vil komme ro i timen, og så er der nogle egoer i DR, der vil få at vide, i hvilken rækkefølge tingene foregår.”

I forbindelse med den nye bestyrelsespost har Michael Christensen udtalt til Berlingske Business:

”På det kongelige teater har jeg altid sagt, at det hverken tilkommer bestyrelsesformand eller minister at rette i manuskriptet til Macbeth. Men man må selvfølgelig godt komme med konstruktiv kritik.”

Foto: Rigmor Mydtskov.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002