Kontakt os






 

'Go' aften Danmark' tilbage mandag - med nyt fokus og ny vært
Torsdag 23. januar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter en pause under EM i håndbold vender 'Go’ aften Danmark' tilbage på mandag den 27. januar – nu med to værter hver aften, en helt ny vært - Nicolai Hansson (tidligere DR) - og med mere inspiration om sundhed, relationer og trivsel i stedet for dagsaktuelle indslag.


Når TV 2's faste magasinprogram 'Go’ aften Danmark' vender tilbage efter en pause under EM i herrehåndbold, er det med flere nyskabelser i programmerne – og med en ekstra vært i studiet.

Fra på mandag er der nemlig hver aften to værter i 'Go’ aften Danmark' – og samtidig sætter programmet endnu mere fokus på især danskernes sundhed, relationer og trivsel og giver inspiration til et bedre liv. Kort sagt: Vitaminer til hverdagen præsenteret i godt selskab med veloplagte værter, lyder det i dag fra TV 2's presseafdeling.


'Go’ appetit'-vært siger også go’ aften

Fra den 27. januar vil dagens vært på 'Go’ appetit' kl. 17.20 fortsætte arbejdsdagen og være en af de to værter i 'Go’ aften Danmark' kl. 18.30.

"Vi har gennem længere tid ønsket at have en ekstra vært i 'Go’ aften Danmark', som vi har haft det i 'Go’ morgen Danmark' i alle årene – for at skabe ekstra dynamik i studiet, for at være endnu bedre selskab for seerne og for at kunne lave forproducerede indslag med værterne", siger Jes Schrøder.

Han har været TV 2's redaktør på 'Go’ aften Danmark' i de seneste år, men om kort tid overdrager han redaktørgerningen til kollegaen Helle Sønderby.

Jes Schrøder glæder sig over programmernes to stærke værtspar. Det ene værtspar bliver Cecilie Frøkjær og Steen Langeberg, som i efteråret 2013 var med til at igangsætte det nye program 'Go’ appetit'. Det andet værtspar udgøres af Michèle Bellaiche og den nye vært Nicolai Hansson, der kommer til TV 2 fra produktionsselskabet STV.


Ny viden og inspiration

Samtidig sætter 'Go’ aften Danmark' endnu mere fokus på sundhed, relationer og trivsel – og på at give seerne ny viden og inspiration til deres hverdag, oplyser TV 2 videre.

"Vi tænker sundhed i bred forstand – ’sundhed og det, der ligner’ – og vi skal give seerne nogle vitaminer, som de kan benytte i deres eget liv. I et af de første programmer sætter vi fokus på, hvad der sker, når vi hyppigt spiser hovedpinepiller. Tager man skade? Bliver vi afhængige af pillerne? Mister de deres virkning efter længere tids forbrug? Det er nogle af de spørgsmål, redaktionen undersøger," siger Jes Schrøder.

I en anden genre undersøger redaktionen, hvordan det går med vores koncentration, når vi hele tiden har travlt med at være online og blive opdateret.

"Kan vi både føre en samtale og tjekke mobilen – og få noget ud af begge dele? Eller svigter koncentrationen, og hvad går det eventuelt ud over, når vi både vil tale med personen ved siden af os og følge med på nettet?," siger Jes Schrøder.


Ændret fokus - fordi danskerne allerede er opdateret på dagens begivenheder

'Go’ aften Danmarks's øgede fokus på sundhed og relationer er en naturlig følge af, at danskerne kl. 18.30 - bl.a. via deres mobiltelefoner og TV 2 News - er meget mere opdateret på nyheder og dagens begivenheder, end de var for nogle år siden. Og det gør det vanskeligere kl. 18.30 at give seerne noget nyt om dagens nyheder.

"Danskerne er godt informeret om stort og småt fra dagens begivenheder, og det stiller nye krav til, hvad vi skal give seerne. Det er en af grundene til, at vi sætter fokus på 'jeg-cirklen' og på nyheder og inspiration, som danskerne kan bruge for at få en bedre hverdag," siger Jes Schrøder.


Den nye vært - Nicolai Hansson

Nicolai Hansson er fra februar ny vært på 'Go’ aften Danmark'.

Når han tænker på, at han fra februar er vært på et af Danmarks længstlevende journalistiske magasinprogrammer og et af landets største tv-brands, kan han godt mærke præstationsangsten komme snigende. Men samtidig glæder han sig meget til at komme i gang og få rutine og ’en masse kilometer i benene’.

"Jeg har været vant til at se 'Go’ aften Danmark', og det er stort, at det nu også skal være mit program, som seerne skal opleve på ugens hverdage. Det er ret vildt at tænke på, og i den situation er det en stor støtte at have en rutineret medvært som Michèle Bellaiche ved min side. Jeg vil suge erfaring til mig – og håbe, at Michèle tager over, hvis jeg en gang imellem går i stå," siger en smilende Nicolai Hansson, som dog allerede har rutine som vært.

I 2003-2006 arbejdede han i DRs B&U-afdeling og var bl.a. vært på 'Sommer Summarum' i både 2005 og 2006 og på en række juleprogrammer for børn. I 2007 blev han tilknyttet produktionsselskabet STV og blev her involveret i DR1s 'Danmarks Indsamling', der produceres af STV, og som han har været en del af ved alle otte indsamlinger.

I de tre seneste år – 2012, 2013 og 2014 – har Nicolai Hansson været redaktionschef på 'Danmarks Indsamling', der i år gennemføres lørdag 1. februar. Han tiltræder derfor først på 'Go’ aften Danmark' mandag den 3. februar og er på skærmen første gang torsdag den 6. februar kl. 18.30.

Nicolai Hansson er cand.mag. i historie fra Århus Universitet med sidefag i film og tv. Som historiker har han et nært forhold til fakta, og det passer ham perfekt, at 'Go’ aften Danmark' vil sætte særligt fokus på at formidle viden og inspiration om bl.a. sundhed, relationer og trivsel.


Foto: Værtsparrene for Go'aften Danmark er fremover: Michèle Bellaiche og Nicolai Hansson (fotograf: Per Arnesen-TV 2) - og Cecilie Frøkjær og Steen Langeberg (fotograf: Carsten Andersen-TV 2)




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002