Kontakt os






 

MGP 2008 Nordic
Fredag 21. november 2008
Af Karsten Jensen
 
Nordens største børnefest er på trapperne. The Johanssons og Sandra Monique repræsenterer Danmark, hvor de den 29. november 2009 kl. 20 skal optræde sammen med de øvrige seks finalister fra Norge Sverige og Finland. De danske deltagere har hjemmebane i Musikhuset Aarhus.
Musikhuset Aarhus danner rammen om den musikalske begivenhed - MGP Nordic. Alle kan følge begivenheden på DR1, hvor humor, leg og naturligvis musikken, er i centrum fra start til slut.

Værterne
Aftenens værter er Signe Lindkvist og Jacob Riising, der vil styre de nordiske seere igennem showet, med hjælp fra MGP-værterne fra de tre andre nordiske lande. Værterne fra Norge, Sverige og Finland, vil undervejs i showet kommentere og oversætte alt det, der foregår på scenen, så alle, uanset nationalitet, kan følge med i, hvad der bliver sagt.

"MGP Nordic handler jo om at lege og at lege med musik. Børnene kommer med nogle fantastiske sange og er vildt gode til at trykke den af. Men Jacob har ikke rigtig the groove og har lidt svært ved at finde musikken i sig selv. Men han bliver nødt til at overgive sig. For MGP er årets største børnefest. Og denne fest er til hele Norden - så der kommer topknald på," siger Signe Lindkvist.

Sådan findes vinderen
Vinderen og nummer to fra de nationale konkurrencer deltager i MGP Nordic. I første runde optræder alle otte deltagere på scenen. Så går den første afstemning i gang, og herefter går én sang fra hvert land videre til superfinalen. I superfinalen bliver de fire sange fremført igen, og derefter går den sidste afstemning i gang, om hvem der skal vinde MGP Nordic 2008!

Børnenes alder
Aldersgrænsen i MGP Nordic 2008 er 8-15 år. Musikken og tekst til sangene, skal være komponeret og skrevet af børnene selv, men de må gerne få lidt hjælp af en voksen.

Hjælpen må dog ikke antage en karakter, hvor barnet mister ophavsretten til sangen. Desuden må ingen af deltagerne have udgivet musik professionelt før de deltager i MGP Nordic.

MGP Nordic
Efter at have været en del af det europæiske børne-MGP i 2003 - 2005 valgte de nordiske lande at træde ud af det stort anlagte show. I stedet genopstod MGP Nordic, der blev afholdt en enkelt gang i 2002 med danske Razz som vinder. Det er nu tredje år i træk, at de nordiske lande afholder MGP Nordic.

I 2006 var Sverige, Norge og Danmark med og sidste år hoppede Finland også på MGP-toget. Danske SEB vandt i 2006 med ’Tro på os to’ og i 2007 sejrede Celine fra Norge med sangen ’Bæstevænna’

" MGP Nordic er en fantastisk begivenhed, som samler en hel masse glade børn fra hele Norden - både på scenen og foran tv'et. Showet er én stor fest, der fejrer musik, leg og kreativitet, og det er altid en fornøjelse at lave noget i fællesskab med alle de nordiske venner", siger Rasmus Ladefoged.

Rækkefølgen
De otte finalister der deltager i MGP Nordic 2008 optræder i følgende rækkefølge.

1. The Johanssons: En for alle, alle for en (Danmark)
2. The Battery: Tenke nå! (Norge)
3. Linn: En sång från hjärtat (Sverige)
4. Footboys: Fotboll (Finland)
5. Sandra Monique: Hola Chica (Danmark)
6. The Blacksheeps: Oro Jaska Beana (Norge)
7. Jonna: Kommer jag våga (Sverige)
8. Big Bang!: Här är vi (Finland)


Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002