Kontakt os






 

Mere dansk tv på TV3 og TV3+
Mandag 9. august 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danske seere sætter absolut mest pris på danske tv-programmer - og TV3 lancerer derfor i efteråret 2004 ikke færre end 12 nye egenproduktioner og endnu flere danske sportsprogrammer på TV3+, hvor Onside med Carsten Werge og Per Frimann samt Uefa Champions League med Peter Schemichel er de førende. Overskrifterne for efteråret er vedkommende og engagerende tv, der er tæt på seernes egen hverdag, hedder det fra TV3.
"TV3 og TV3+ får i efteråret hver sin klare og stærke profil. TV3+ sender fremover dansk fodbold, Onside og Champions League mens TV3 får alle premierne på de nye, danske programmer. Sidste efterår fordoblede vi vores investeringer i danske tv-programmer - og i dette efterår investerer vi endnu mere i vedkommende dansk tv på TV3 og masser af sportsoplevelser på TV3+ med bl.a. Ryder Cup, det danske landshold i fodbold, Onside m.m. Med 11 nye danske tv-programmer på TV3 samt det nye Onside og Peter Schmeichel som vært på Champions League-programmerne hver tirsdag og onsdag på TV3+, står vi bedre rustet til et efterår end nogensinde før. Og vi glæder os meget til at vise seerne, hvad vi har lagt alle vores kræfter i de seneste måneder", siger TV3s adm. direktør Jesper Grønholdt.

'Robinson Ekspeditionen 2004' får premiere mandag den 30. august kl. 20.00 på TV3. Det er ekspeditionens 7. sæson, der er 20 deltagere, og programmet får ny vært Jakob Kjeldbjerg. Årets ekspedition byder også på de frustrerede taberes ø - 'Utopia' - hver torsdag, hvor TV3 i år har brugt langt flere ressourcer for at følge op på den gode seermodtagelse, 'Utopia' fik sidste efterår.

Mandage i efteråret byder TV3 også på nye udgaver af programmet 'Par på Prøve', der ved at lade to kvinder bytte plads i otte dage kommer meget tæt på danskernes hverdag. Samtidig er det et program, der for alvor kan få en til at se sine egne familieforhold igennem med kritiske briller. Senere i efteråret er det både kommende og nybagte forældre, der for alvor kan lære noget. Der har TV3 nemlig premiere på 'Børn for begyndere', hvor en række par skal prøve at være forældre for deres nærmeste venner's eller familie's børn. Seerne kan følge med på sidelinjen i parrenes anstrengelser og diskussioner om, hvordan de bedst tackler en hverdag med børn. 'Børn for begyndere' har premiere den 25. oktober.

I den musikalske ende af TV3s programnyheder står talentshowet 'Idols', anført af Uffe Holm og Tomas Villum Jensen. Seerne bestemmer, hvilke talenter, der går videre i talent-konkurrencen - godt støttet af tre temmelig kontante dommere; Susanne Kier, Anders Hansen og Thomas Blachman. Næsten 1.000 unge kæmper om at blive årets idol. 'Idols' sendes live, når udskillelsesløbet for alvor begynder. 'Idols' har premiere den 31. august på TV3.

I efteråret vender 'De Fantastiske 5' også retur - med hjælp til den danske mand, der generelt stadig mangler en hel del mht. den personlige stil, tjek på boligen , kulinariske færdigheder og personlig power. Nyt medlem hos de fem er den 30-årige Jesper Gadegaard, der for alvor forstår at forvandle en bolig, et rum m.v. for små midler. Der er premiere den 31. august på TV3.

Udseendet er en ting, som langt de fleste mennesker er meget optaget af. Er man utilfreds med enten det ene eller andet ved sig selv, giver det oftest udslag i et meget lavt selvværd. Videnskaben er i dag så langt fremme, at næsten alle fysiske skavanker kan afhjælpes på et operationsbord - og stadig flere danskere - specielt kvinder - vælger derfor i dag at få lavet plastiske operationer.

TV3s nye dokumentarserie, 'Mit nye jeg', handler om en række ganske almindelige danske kvinder, der har valgt at lade vejen frem mod et liv med højere selvværd gå via kirugiske indgreb. Hvad er det, der har fået dem til at tage beslutningen om at lave om på sig selv - og er man godt nok rustet til den psykiske forandring, det også er at lave om på sit udseende? Programmet tager ikke udgangspunkt i forfængelighed og skønhedsidealer, men i den enkelte kvindes selvværd, der med den rigtige hjælp kan forbedres og give ny livskvalitet. Det handler om indre værdier, modet til at være sig selv og de krav, omverdenen stiller til ens udseende. I hvert program møder seerne en ny kvinde, der indlogeres på Skodsborg Sundhedscenter. Det fysiske problem vil kvinden få rettet op på via operationer på Hellerup Privathospital. Udover de kirurgiske indgreb, vil psykolog Gunvor Sclichtkrull tale med hende om de personlige problemer og udfordringer, ligesom hun vil få hjælp af stylisten Nicolai Nielsen. Den personlige træner Eliana Fraser vil samtidig sørge for, at kvinden får lagt en plan for fysisk velvære. Premieren lyder den 2. september på TV3.

TV3 går i efteråret ikke kun tæt på de mennesker, der for alvor har brug for at få "et nyt jeg". I det nye program 'Hjemmefronten' kommer seerne tættere på danskerne selv og deres familier. Hver torsdag følges en ny familie og ser på deres vaner og hverdag. Langt de fleste af os kender godt det, man ofte kalder for "hverdagens trommerum" - altså en hverdag, der ligner sig selv og måske er blevet en smule kedelig. Hjemmfronten lader hver uge to eksperter gå tæt på en families hverdag og vaner - og de kommer med masser af aktive og brugbare råd til, hvordan man kan bringe ny vitalitet ind i hverdagen. Eksperterne er Torben Weise og Joan Ørting. Premiere på TV3 i oktober.

TV3 giver i efteråret plads til endnu en udgave af boligprogrammet 'Åbent Hus', hvor seerne kan gætte boligpriser pr. sms - og finde drømmeboligen samt købe den minuttet efter programmet er slut. Boligerne er først til salg i samme moment, de har været præsenteret i 'Åbent Hus'. Premiere den 1. september på TV3.

TV3s succes med 'Åbent Hus' i foråret har gjort, at TV3 til efteråret har forberedt en helt special udgave af progammet - nemlig 'Åbent Hus ta'r Sydpå'. Igennem hele sommeren har Anja Steensig Holmbäck rejst rundt i det sydlige Europa og sammen med danske ejendomsmæglere i Spanien, Tyrkiet og Frankrig fundet frem til en lang række drømmeboliger. Flere og flere danskere køber sig nemlig til en solsikker sommerbolig i det sydlige Europa. Flere af de drømmeboliger, seerne får præsenteret, kan stadig købes, mens andre måske allerede er blevet solgt. Men man lærer en del om, hvad man skal holde øje med ved køb af sommerbolig i udlandet - og så får man mulighed for at drømme, da nogle af boligerne kræver mere end en almindelig formue. Seerne kan gætte med på priserne for de mange drømmeboliger. Priserne kan spænde fra cirka 500.000 kroner til langt over 10 millioner kroner. 'Åbent Hus ta'r Sydpå' har premiere 29. august.

Boligprogrammer har stor succes på tv - og på TV3 gør Maibritt Vingsøe Watt værts-comeback på TV3-skærmen med 'Fra skrot til slot'. Det handler i al sin enkelhed om, at en ny familie hver uge får mulighed for at skrotte en hel del af deres hjem. For hvert kilo, de skrotter, får de penge retur, som bruges af et design- og håndværker-team til at forvandle hjemmet til et slot. Har man ikke skrottet nok, kan man risikere, at teamet løber tør for penge - og så mangler der måske en mur eller en sofa, når familien vender hjem. Seerne er med hele vejen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002