Kontakt os






 

Tv-serien 'Klovn' måske plagiat af amerikansk show
Mandag 26. september 2005
Af Karsten Jensen
 
Casper Christensens og Frank Hvams nye danske sitcom ’Klovn’, der vises på TV 2 er under beskydning for at være plagieret fra det det amerikanske show ’Curb Your Enthusiasm’. Det er langt fra første gang Casper Christensen benytter rammerne fra udenlandske show i sine danske programmer.
På den amerikanske tv-station HBO sendes showet ’Curb Your Enthusiasm’ og Politiken skriver, at lighederne mellem denne og ’Klovn’ er slående - og beskylder næsten Casper Christensen for at have kopieret ’Curb Your Enthusiasm’.

”Sammenligner man konceptet for amerikanske 'Curb ...' og danske 'Klovn' er det svært at ignorere ligheden: Begge handler de om en kendt komiker, der spiller sig selv i en serie, hvor også venner og kolleger delvis spilles af 'rigtige kendte'.

Handlingen foregår i tiden efter, at hovedpersonen har haft succes med en sitcom, og seerne følger ham på kontoret, gennem byen og i dobbeltsengen, hvor hans kone - spillet af en skuespiller, der bærer sit virkelige navn - er både uforstående og overbærende. Hovedpersonen har det nemlig med at storke direkte ud i den ene pinlige situation efter den anden. Og blive derude”, informerer Politiken som dog skriver, at ’Klovn’ bygger på ”orignale historier, som det danske hold har skabt”.

Om der er tale om brud på ophavsret er ikke entydigt, oplyser professor og specialist i ophavsret ved Københavns Universitet, dr.jur. Jens Schovsbo. Han vurderer, at rettighedshaverne til ’Curb Your Enthusiam’ har gode kort på hånden overfor en evt. rettighedssag.

Casper Christensen har tidligere været under beskydning for at kopiere andres koncepter.

'Transit', sendt på DR fra 1991 blev beskyldt for at være delvis kopieret fra et David Lettermann-koncept.

'Husk Lige Tandbørsten' (DR 1995) var et indkøbt britisk tv-koncept, men Tequila-dansen blev beskyldt for at være kopieret fra filmen PeeWee Hermans ’Big Adventure'.

’Safari’, (DR 1996) blev beskyldt for at have åbningsvittigheden direkte fra den amerikanske komiker Dennis Miller. Desuden beskyldtes programmet for at have kopieret sketch af de to engelske komikere Vic Reeves og Bob Mortimer, skriver Politiken.

Ifølge wikpedia.org er TV 2 Zulu programmet, ’Shooting Stars’ fra 2004, en dansk udgave fra BBC.

Læs mere:
http://politiken.dk/visArtikel.iasp?PageID=398864


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002