Kontakt os






 

Mange roser til DR til DR's nye dramaserie
Tirsdag 9. januar 2007
Af Karsten Jensen
 
De danske aviser har været med på en kigger, da DR1 søndag aften havde premiere på sin nye dramaserie, ’Forbrydelsen’. Roserne i anmeldelserne er mangfoldige, og én ting går igen og det er skuespillerpræstationerne – særligt er der mange rosende ord til hovedrolleindehaveren, Sofie Gråbøl. Seriestartens seertal vidner også om succes idet 1.550.000 seere kl. 20 fulgte med. ’Forbrydelsen’ vurderedes af seerne til 4.1 på karakterskalaen ifølge TNS Gallup TV-Meter.
Berlingske Tidende, der i dagens avis causerer over, at DR snart bør lave en radikal fornyelse af DR TV Dramas ”dødbider-repetoire” giver ’Forbrydelsen’ 5 ud af 6 stjerner.

Berlingske skriver: ”Den er eminent fotograferet, gennemgående velspillet og overraskende i sin fortællestil. Den giver sig tid uden at miste tempo og fremdrift, og der klippes begavet mellem de mange sideløbende spor.”

”…Den er mindre optaget af larm og lir og drengerøvsfascination og mere af de psykologiske aspekter og persontegningen - som eksempelvis ’Ørnen’ havde så svært ved at løfte.

Samtidig byder den nye tv-thriller på et fascinerende portræt af København som storby med mange forskellige typer mennesker og miljøer,” skriver avisen i sin tv-anmeldelse.

Morgenavisen Jyllands-Posten giver serien 5 ud af 6 stjerner og omtaler seriestarten som ”effektiv underholdning og godt skuespil”.

”Historien fortælles roligt og logisk, hvor forskellige miljøer - politigården, flyttefirmaet, rådhuset - fint præsenteres og hurtigt bindes sammen. Det er her, ’Forbrydelsen’ ligner ’Matador’ og ’Krøniken’, og fornuftigt adskiller sig fra tidligere spændingsserier ved at brede historien ud. Det fungerer særdeles godt i første afsnit,” skriver Jyllands-Posten.

Avisen B.T. skriver, at det første afsnit tegnede godt og sørgede for, at serien kom godt fra start.

”Sarah tegner til at blive en klog og god hovedperson: hun står sikrere på benene end Anna Pihl (drama serie på TV 2, red.), hun har alvor og intensitet – og så lige lidt af den intuition, som svæver rundt i luften efter Hallgrim ’Ørn’ Hallgrimsson,” mener B.T.

Derimod er Ekstra Bladet lidt mere lunken i sin anmeldelse, der kun gav ’Forbrydelsen’ 4 ud af 6 stjerner. Ekstra Bladets spalter koncentrerer sig mest om at beskrive hvad, der er sket i seriens første afsnit, end egentlig kommentering af præstationer.

---

Foto: Tine Harden, DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002