Kontakt os






 

TV3 vil også lave 'lykkelig' tv - og ikke blot vise 'amerikansk lykke'
Fredag 1. oktober 2004
Af Karsten Jensen
 
Den ekstreme reality-tv fylder meget i mediebilledet, der i øjeblikket er præget af brystoperatio-ner, fedtsugninger og tandkirurgi. Men TV3 tror ikke på, at det er den eneste slags reality-tv som danskerne vil have. TV3 tror på at seerne ønsker TV som de kan identificere sig med - også selvom de engang imellem nyder at gyse over ekstrem amerikansk reality.
En undersøgelse som analyseinstituttet Wilke har lavet for TV3 viser, at 82 pct. af danskerne aldrig har overvejet at lægge sig på operationsbriksen for at få lavet en skønhedsoperation. Det skyldes primært, at danskerne generelt er tilfredse med deres udseende. Godt 43 pct. synes, at de ser godt eller meget godt ud. 47 pct. mener, at deres udseende er midt imellem, mens kun små 11 procent af danskerne synes, at de selv er direkte grimme.

”Selvom om skønhedsidealerne fylder meget i danskernes verdensbillede, så vil vi danskere altså ikke gå til ekstremer for at leve op til idealet. Men vil da gerne underholde os med et eks-tremt amerikansk reality-show. Derfor synes vi på TV3, det er mere relevant at lave reality-tv til danskerne med en høj grad af identifikation. Tv som seerne kan bruge til noget i deres eget liv”, siger Jesper Grønholdt, adm. direktør for TV3.

Sidste år havde TV3 premiere på programmet ’Par på prøve’, hvor to familier bytter mor i ti da-ge. Et tilsyneladende enkelt koncept, som i dag kører på 3. sæson med stor succes. ”Det skyl-des, at TV3 med programmet tager udgangspunkt i helt almindelige danskere i deres vante mil-jø. Gennem programmet får de mulighed for at betragte deres liv fra oven. Det giver plads til at reflektere over gode og dårlige vaner og hjælper til en større indsigt i familieliv og parforhold”, fortsætter han.

”Med ’Par på prøve’ tror vi på, at vi giver en lille positivt bidrag til både deltagerne og seernes livslykke og det er ikke en påstand, som bliver blidt behandlet på det kulturelle parnas. Hvad skulle lykke have med tv at gøre? Danskerne betragtes jo typisk af kultureliten som viljeløse ofre for kommercielle reality-programmer. I vores programmer kan disse danskere genfinde deres egen verden og deres egne måder at opleve tingene på i den bedste sendetid”, siger Jesper Grønholdt.

”Der skulle være et firma, hvor man kunne leje en lydmand og en kameramand, og så fik man 14 dages terapi, som man kunne sidde og se sammen. Du ser jo ikke dine fejl, for du kan ikke se dig selv udefra. Så kan man rette op på småting fra dagligdagen”. Sådan siger en deltager fra den første sæson af ’Par på prøve’ i en bog om programmet, som udkommer i efteråret. Og det er lige netop her, at programmet gør en forskel, ikke bare for deltagerne, men også for seer-ne.

”Ved at spejle sig i de helt almindelige programdeltageres hverdag, genkender seerne konflikter og problemer fra deres eget liv, ser nye løsninger og bliver dermed klogere på deres eget liv og situation. Vi skaber en mulighed for større selverkendelse – og giver folk mulighed for at ændre deres hverdag eller at lære at værdsætte den mere. Seernes liv sættes i relief mod helt alminde-lige danskeres verden, og i sammenligningen er det rent faktisk muligt at blive klogere på livet og lykken. Også uden omfattende fedtsugninger eller brystoperationer”, siger Jesper Grønholt og fortsætter.

”TV3 producerer tv for at tjene penge, men samtidig er det en målsætning at producere tv, som bidrager til seernes livslykke. Det bør ikke være forbeholdt de licensfinansierede tv-stationer at lave tv med indhold. ’Par på prøve’ har styrket TV3 i troen på, at man rent faktisk godt kan blive en lille smule lykkeligere af at se tv. Derfor er der skabt nye programmer som ’Hjemmefronten"’ og ’Børn for Begyndere’ efter samme princip”.

”Vi vil fortsat sende vores del af den ekstreme reality-tv som for eksempel ’The Swan’, men vi tror ikke, at spiralen fortsætter i dansk-produceret tv med danske deltagere. Vi tror fortsat at danskerne vil gyse over grotesk amerikansk reality-tv, men det er ikke tv, der går i hjertet på seerne”, slutter Jesper Grønholdt.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002