Kontakt os






 

DR Ultra sætter fokus på delebørn
Mandag 14. marts 2016
Af Redaktionen
 
Cirka hvert tredje barn i alderen 0-18 år vil opleve, at deres forældre bliver skilt. I næste uge - uge 12 - ser DR Ultra og dr.dk på, hvordan verden ser ud, når man som barn skal dele sit liv mellem to hjem.
Hvad skal der være i min taske, når jeg flytter mellem mor og far? Er det mor eller far, der skal holde min fødselsdag? Nu har jeg igen glemt mit fodboldtøj hos far, og min geografibog ligger hos mor. Hos far må jeg gerne være længe oppe i hverdagen, hos mor må jeg få slik. Hos mor ser vi altid X Factor om fredagen, hos far spiller vi spil…

Der er mange ting, man skal forholde sig til, når man er delebarn. I uge 12 tager DR Ultra fat i emnet med en ny tv-serie, indslag i Ultra News, chats, quizzer og meget mere på dr.dk/ultra.

I DR Ultras digitale univers vil der bl.a. være fokus på, hvordan børn kan hjælpe hinanden. Man kan f.eks. byde ind med sine egne dilemmaer fra livet som delebarn og få andre børns input til, hvordan dilemmaet kan løses eller man kan komme med sit helt eget bud på, hvordan den perfekte far og mor er.


Børn kan selv bidrage

"Rigtigt mange børn er enten selv delebørn eller kender nogen som er. Det er et vilkår i deres liv på godt og ondt, og det vil vi gerne være med til at udfolde og blive klogere på sammen med børnene. Det gør vi digitalt, hvor børnene selv kan bidrage og interagere med hinanden omkring det at være delebarn. Her har vi muligheden for gennem forskellige tiltag, både at være alvorlige sammen med børnene og tage fat i nogle af de ting, som de selv synes er svært og samtidig have en lidt lettere tilgang til emnet gennem quizzer, spil og andre muligheder for interaktion," siger digital redaktør på DR Ultra Dorte Høgh Brask.

I løbet af ugen vil der også være mulighed for at chatte med rådgivere fra Børns Vilkår om, hvordan det er at være delebarn, man kan dele med andre børn, hvad man egentlig har med i tasken, når man flytter mellem mor og far og snakke om, hvad der er af både fordele og ulemper ved at bo to steder. Man kan også i løbet af ugen chatte med hovedpersonen fra 'Mit 50/50 liv'. Det er på dr.dk/ultra fra fredag d. 18. marts.


Ny serie om delebørn på DR Ultra

Louis er 12 år og har et 50/50 liv med to hjem, to forældre, to papforældre, to sæt regler, to hold bonus-søskende og efterhånden også to personligheder – han er ved at blive gal af at navigere mellem mor og far, men begynder så at finde sine helt egne løsninger på problemerne – og det er bestemt ikke kedeligt!

Det er præmissen for DR Ultras helt nye fiktionsserie 'Mit 50/50 liv', der med en god portion humor viser nogle af de mange ulemper – og fordele – der kan være ved at være delebarn. Sammen med Louis og begge hans familier stikkes næsen ind i en verden, hvor man som barn både skal forholde sig til, hvem der skal fejre ens fødselsdag, hvor man må og ikke må spille computerspil og meget, meget mere, der på godt og ondt er hverdag for rigtigt mange delebørn.


De voksne er også med

Det er ikke kun DR Ultra, der i løbet af uge 12 sætter fokus på delebørn. På dr.dk vil man i løbet af ugen kunne finde artikler, informationer, interviews og videoer, der alt sammen sætter delebørn på dagsordenen for de voksne. Det er stadig i høj grad børnene, der kommer til orde, og får mulighed for at fortælle de voksne om, hvordan de oplever hverdagen som delebarn.

Men der vil i løbet af ugen også være fokus på forskellige familieformer, hvordan man kan organisere sig som delefamilie, fakta om forskellige deleordninger, forældremyndighed, forældreansvarsloven og meget mere. Der vil også løbende være indslag fra eksperter, der giver gode råd til, hvordan man som voksen hjælper sit barn bedst muligt med at dele sit liv mellem to hjem.

Det samlede fokus på delebørn på dr.dk og dr.dk/ultra strækker sig over hele uge 12. 'Mit 50/50 liv' sendes på DR Ultra fra lørdag den 19. marts og frem til onsdag den 23. marts alle dage fra klokken 19.00. Serien kan selvfølgelig også ses, når man vil, på dr.dk/ultra.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002