Kontakt os






 

Manipulation i 'Natholdet' møder kritik
Fredag 2. marts 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er ikke sjovt at opdage, at den tv-virkelighed, som 'Natholdet' laver spas og satire over, er ren manipulation. Sådan lyder det i dag i en kommentar fra nyhedschef på Fyns Amts Avis, Carsten Olsen. "Den største bekymring fremkalder dog TV 2's egen reaktion på at blive konfronteret med det royale fupnummer," lyder det fra nyhedschefen.
Carsten Olsen erklærer sig selv som fan af TV 2s talkshow og satireprogram 'Natholdet' med Anders Breinholt. Han kan godt li' den måde, som 'Natholdet' "stikker ironiens grill-gaffel i tekniske uheld, 'bøffer', almindelige tåbeligheder og tumpet lokal-tv og dypper det hele i en som oftest kærligt tilberedt kritisk satire-sovs."

Men forleden sendte 'Natholdet' et indslag, hvor den kvindelige finske præsidents mand stirrer ned i kronprinsesse Marys kavalergang under en gallamiddag i København.

I klippet ser man først den finske mand med blikket rettet mod Marys kavalergang, hvorefter Mary vender sig, kigger på den finske mand og dækker sit bryst til. Den finske mand reagerer øjeblikkeligt ved at vende blikket mod et ubestemmeligt punkt i loftet.

"Man kan som seer ikke få andet indtryk, end at den finske præsidentmand bliver taget med skeen i en solid portion glosuppe og ikke kan finde på andet end at lade som om, han har fået en pludselig og meget intens interesse for stukken i loftet," skriver Carsten Olsen.

Men indslaget var ren manipulation. I virkeligheden var der otte minutter imellem det beundrende finske blik og det efterfølgende himmelvendte ditto.

Og det var iflg. Carsten Olsen en katastrofal fejl - for et satireprogram, som har autentiske klip fra andre tv-programmer som sit materiale.

"Det, der får os til at grine af og med Natholdet, er det selvironiske spejl, som tv ufrivilligt forvandler sig til, når tv-folkene og deres gæster kvajer sig, falder i ledningerne og svarer dumt på ubegavede spørgsmål - og derfor mister 'Natholdet' sin samfundssatiriske troværdighed, hvis de sjove klip fra virkeligheden i virkeligheden er fup," skriver Carsten Olsen videre i sin kommentar i Fyns Amts Avis.

Anders Breinholdt har på ingen måde undskyldt eller beklaget indslaget, og i TV 2 News-programmet 'Presselogen' har Breinholdt udtalt, at "til det, vi skulle bruge det til, var det helt fair", og TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby har slået det hele hen med, at det jo bare var tale om satire.

Og TV 2s egen reaktion er i virkeligheden det værste, mener den fynske nyhedschef.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002