Kontakt os






 

Iben Hjele får hovedrolle i ny TV 2-serie
Onsdag 17. august 2011
Af Karsten Jensen
 
Iben Hjejle har hovedrollen i ny krimiserie på TV 2 - baseret på Elsebeth Egholms succesfulde Dicte-bøger.
Miso Film og TV 2 begynder i næste uge indspilningerne på en dummy til den nye krimiserie Dicte, som handler om den århusianske journalist Dicte Svendsen.

Dicte er en moderne relations- og karakterdrevet krimiserie, der udspiller sig i Aarhus. Seriens omdrejningspunkt er journalisten Dicte Svendsen og hendes to veninder. Dicte arbejder som journalist på en avisredaktion i Aarhus, og via sin dækning af avisens kriminalstof har hun en naturlig tilgang til seriens kriminalsager og kriminalkommissær Wagner.

Iben Hjejle får følgeskab af blandt andet Lene Maria Christensen, Lærke Winther og Mikael Birkkjær der skal spille kriminalkommissær Wagner. Af andre skuespillere findes blandt andet Dar Salim og Asger Reher.

"Elsebeth Egholm er en af Danmarks mest succesfulde forfattere, og hendes krimier med Dicte Svendsen i hovedrollen er en af landets bedst sælgende krimiserier, og jeg glæder mig enormt til at transformere Elsebeths bøger til en spændende tv-serie," udtaler instruktør Carsten Myllerup, der tidligere har instrueret ’Anna Pihl’, ’Sommer’ samt ’Lulu og Leon’.

Seriens hovedforfattere Dorte Høgh og Ida Maria Rydén samt instruktør Carsten Myllerup er begejstrede over, at serien har tiltrukket så stærke skuespillerkræfter. De glæder sig til at vise resultatet af dummy’en til TV 2 og alle de øvrige parter, da dummy’en sammen med seriens manuskripter, bliver afgørende for den endelige beslutning om at igangsætte serien.

I USA er det nærmest utænkeligt, at igangsætte en større tv-serie, uden at der først er produceret en dummy, og samme tendens ser man nu i Danmark. En dummy kan bedst betegnes som et prøveafsnit af serien, hvor man får et indblik i, hvordan seriens stil, karakterer, skuespillere og øvrige elementer fungerer.

"Dummy’en bliver forløberen for tv-serien, og er et utroligt vigtigt redskab i forhold til den videre udvikling af seriens manuskripter, stil og karakterer," udtaler Peter Bose, producer i Miso Film.

Dicte serien er rettet mod et bredt publikum, og produceres ud fra ønsket om at skabe en ny og moderne tv-serie til TV 2 for hele familien.

Dicte produceres af Miso Film i samarbejde med TV 2/Danmark, og er bl.a. støttet af DFI’s Public Service Pulje, Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, SF Film, MEDIA og Miso Film m.fl.

Den endelige produktionsbeslutning vil blive truffet i efteråret 2011, og produktionen forventes at starte i slutningen af året.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002