Kontakt os






 

Snart slut med programpakker i kabel-tv
Fredag 3. februar 2006
Af Thomas Nielsen
 
Fremover bliver det muligt at vælge specifikt de tv-kanaler man ønsker at se via sit kabel-tv, i stedet for at vælge deciderede programpakker. Sådan lyder vurderingen fra medieforsker.
Om få år kan det være slut med at skulle vælge større eller mindre programpakker som eks. "Basis", "Familie" eller "Guld" fra sin kabel-tv-leverandør. Til gengæld vil den enkelte seer kunne sammensætte sin egen programpakke, og vælge specifikt blandt de udbudte tv-kanaler

Det vurderer såvel branchen som flere medieeksperter - deriblandt Henrik Søndergaard, der er medieforsker og viceinstitutleder på Film- og medievidenskab på Københavns Universitet.

Fordelen for seerne er, at de ikke bindes til programpakker med kanaler som de ikke ønsker at se. Fremover vil de kunne vælge og vrage - og kun betale for de kanaler de ønsker.

Med sådanne ordninger forsvinder samtidig de "slagsmål" som i årevis har præget nogle generalforsamlinger i diverse antenneforeninger. Mange gange har bølgerne gået højt blandt medlemmerne, når der skulle sammensættes programudbud på fællesantenneanlæggene.

De nye tider kan samtidig blive døden for de små nichekanaler samt nye kanaler der gerne vil ind på markedet.

"Man kan godt forestille sig, at udbuddet af kanaler vil falde. Fordi der simpelthen ikke er nok seere til at betale for de helt små kanaler, der førhen har kunnet overleve, fordi de har været en del af en kanal-pakke", siger Henrik Søndergaard til Dagbladenes Bureau.

Ifølge medieforskeren vil de kanaler, der rammer bredt i befolkningen eller rammer tilpas store nicher, klare sig bedst - og den holdning deles af produktchef i TDC Kabel TV, Lars Techen Nielsen:

"Det handler simpelthen om at nå at få en bid af kagen, inden den er spist. Det vil i en fremtid med frit tv-valg være sindssygt dyrt og svært for nye kanaler at få fodfæste", siger Lars Techen Nielsen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002