Kontakt os






 

Grækenland: Raser over lukning af ERT
Torsdag 13. juni 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Journalister og oppositionspolitikere stod i går i spidsen for protestdemonstrationer imod den konservative, græske regerings opsigtsvækkende beslutning om øjeblikkelig at lukke den statslige tv-og radiostation ERT. Fagbevægelsen opfordrer til generalstrejke.
Tusinder af mennesker samledes i går uden for ERT's hovedkvarter i Athen for at demonstrere i solidaritet med de afskedigede medarbejdere, og fagbevægelsen har opfordret til generalstrejke, skriver Politiken i dag.

Journalisternes fagforbund har varslet strejke på alle græske radio-og tv-stationer - undtagen på de ERT-stationer, der stadig sender uden tilladelse, fordi medarbejdere nægter at forlade deres post.

Odin Linardatous, chef for ERT's udlandsredaktion, siger til BBC, at lukningen kom fuldstændig bag på journalisterne. "Jeg kan ikke acceptere, at vi i et demokrati som Grækenland ikke skal have en statslig tv-og radiostation"


Et slag mod demokratiet

Fra det europæiske journalistforbund, EFJ, kalder formand Mogens Blicher-Bjerregaard - iflg. dagbladet Information - beslutningen for "absurd", og "et kæmpe anslag mod demokratiet".

European Broadcasting Union (EBU) opfordrer den græske ledelse til at overveje lukningen og betydningen af at indskrænke den frie nyhedsstrøm. "Det er hjerteblod i det demokratiske samfund at have frie og regeringsuafhængige medier som public service, og derfor bør enhver omfattende ændring i mediebilledet være et resultat af en åben og offentlig debat i parlamentet - og altså ikke noget, der bare aftales mellem to ministre," lød den officielle udmelding fra EBU.

Professor ved Aalborg Universitet Søren Sandfeld Jakobsen, der er ekspert i mediejura, er overrasket over den pludselige lukning, som han kalder et alvorligt og unødvendigt skridt at tage. Han mener, at den slags metoder slet ikke hører hjemme i Europa.

Samme melding kommer fra Mogens Pelt, der er lektor ved afdelingen for historie på Saxo Instituttet på Københavns Universitet. Men han mener dog, at der er mening med galskaben.

Mogens Pelt siger til Information, at der sikker er tale om en "kalkuleret chokeffekt", og at det er meget muligt, at det i høj grad handler om det spil, der er i gang med landets kreditorer.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002