Kontakt os






 

Tre værtspriser til TV 2 - og dokumentarpris til DR for 10. gang
Mandag 15. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2-værter hentede alle tre værtspriser, da Billed-Bladet fredag aften holdt sin TV-GULD-fest: Ida Wohlert blev kåret som 'Årets stjerneskud 2009' mens Michèle Bellaiche fik æren som 'Årets kvindelige vært'. Bedste mandlige vært blev TV 2 Nyhederns Johannes Langkilde. Det blev også en god aften for DR; for 10. gang i træk modtog DR hovedprisen: Billed Bladets TV-GULD på 100.000 kr. I år tilfaldt prisen DR2-dokumentaren 'Dagbog fra midten', der er tilrettelagt af Christoffer Guldbrandsen

Stor dokumentarpris til DR for 10. år i træk

Billed-Bladets tv-dokumentarpris TV-GULD, der indtil sidste år hed TV-Oscar, blev fredag aften uddelt ved en gallafest på Hotel d’Angleterre i København. Og det sekscifrede beløb og en statuette skabt af kunstneren Flemming Rodian gik i år til dokumentaren 'Dagbog fra midten', sendt på DR2 og omhandlende om partiets Ny/Liberal Alliances turbulente fødsel, storhed og fald. Vinderprogrammet er tilrettelagt af Christoffer Guldbrandsen, der også modtog Billed-Bladets store pris i 2006. Dengang var det for programmet 'Lykketoft Finale'.

Modtageren af Billed-Bladets TV-Guld er udpeget blandt 24 dokumentarer, som landets tv-stationer har indstillet til prisen, der i år blev uddelt for 21. gang.

"Dokumentarstoffet er et vigtigt og helt centralt område for DR. Det er én af DRs fornemmeste opgaver at spejle, afsløre og dokumentere det samfund, vi lever i, og jeg synes ganske enkelt, det er imponerende, at DR nu 10 år i træk har modtaget landets største tv-dokumentarpris. Det er en stor ære - ikke mindst fordi prisen bliver givet til danske dokumentarprogrammer, der bygger på kvalitet, engagement og professionalisme," siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer.

Guldvinderen er fundet af en komité, der har bestået af tidligere kulturminister Carina Christensen, filminstruktøren Bille August, musikeren Bent Fabricius-Bjerre, filminstruktøren Søren Kragh-Jacobsen, forfatteren Sara Blædel, filmproducenten Per Holst, producer Mads Egmont Christensen, skuespilleren og instruktøren Peter Schrøder, exam. art. Jens Rykær, cand. mag. Preben Wilhjelm, advokat Johan Schlüter og chefredaktør Annemette Krakau.

Sidste år var det DR1-dokumentaren ’CIA’s danske forbindelse’, der modtog Billed-Bladets store dokumentar-tv-pris.


TV 2 ryddede bordet med værtspriser

Som noget nyt uddelte Billed-Bladet også tre priser til årets bedste tv-værter ved TV-GULD-festen. Her er det ugebladets læsere, der har valgt vinderne.

Og der stod TV 2 på alle tre værtspriser.

Den nyeste af 'Go’ morgen Danmarks's værter, Ida Wohlert, blev kåret som 'Årets stjerneskud 2009' blandt alle nyere værter på danske tv. Det er en pris til en vært, "der har formået at brænde gennem skærmen og helt ind i stuerne." Ida Wohlert afløste i sommeren 2009 Cecilie Frøkjær som vært på TV 2s morgenprogrammer.

Prisen for 'Årets kvindelige vært' tilfaldt Michèle Bellaiche, der er fast vært på 'Go’ aften Danmark', og som har været med i programmet gennem fornyelsen i de seneste år.

Den tredje værtspris gik til TV 2|Nyhedernes Johannes Langkilde, der blev hædret som 'Årets mandlige tv-vært'.

"Gode værter er afgørende, når tv-programmer skal fungere optimalt på skærmen - uanset om det er nyhedsudsendelser, underholdning eller magasinprogrammer, der skal præsenteres for seerne. Derfor er jeg superstolt og glad, hver gang TV 2s værter modtager priser," siger TV 2s programchef, Keld Reinicke, og fortsætter:

"I dag glæder jeg mig også over opbakningen til 'Go’ morgen Danmark'- og 'Go’ aften Danmark'-værterne, der har været med til at gennemføre den succesfulde fornyelse af programmerne – en fornyelse, der bl.a. har betydet, at 'Go’ morgen Danmark' i 2009 fik 16 procent flere seere end i 2008 og endnu større vækst blandt yngre danskere."


Foto: Forside: Ida Wohlert, TV 2. Denne side: Christoffer Guldbrandsen, DR



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002