Kontakt os






 

Katrina fra 'Katrina & The Waves' vært ved 'Congratulations' show i Forum
Fredag 9. september 2005
Af Karsten Jensen
 
Katrina Leskanich bliver den ene af de to værter, der skal stå i spidsen for det store 50 års jubilæums show ”Congratulations” 22. oktober i Forum. Når man siger ”Katrina & The Waves” er de fleste klar over, hvilken Katrina, der er tale om, nemlig forsangeren i bandet, der suverænt vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix i 1997 for Storbritannien med sangen ”Love Shine a Light”.
Katrinas medvært bliver en anden Grand Prix-personlighed, nemlig Renars Kaupers, der i 2000 stillede op for Letland med sit band Brainstorm. Det var første gang, Letland deltog i Melodi Grand Prix - og Renars Kaupers og hans band fik en flot 3. plads med sangen ”My Star” - bl.a. slået af vores egne Brødrene Olsen, der som bekendt vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix det år.

For Renars Kaupers bliver det ikke første gang, han indtager værtsrollen i et internationalt Grand Prix-show. Han var nemlig den ene vært, da det Europæiske Melodi Grand Prix blev afholdt i Riga i Letland i 2003. Også Katrina Leskanich har været både vært og medvært i en række engelske tv-shows, og på BBC Radio fordoblede hun lyttertallene, da hun blev vært for et af deres radioprogrammer.

Grand Prix historie
”Det er hele Grand Prix’ets fantastiske historie, vi gerne vil fortælle med showet ”Congratulations”. Derfor har det også være vigtigt for os, at de værter, der skal stå i spidsen for showet, er en del af den historie. Med Katrina og Renars har vi fundet to meget gode repræsentanter for Grand Prix-historien - og samtidig har de også begge to betydningsfuld erfaring med at være vært i et stort show”, siger showets redaktør Thomas Christensen.

Katrina Leskanich brød med ”The Waves” i 1999 og har siden arbejdet med sin egen solokarriere. Til oktober udgiver hun sin første CD siden bruddet. Før hun gik solo havde hun stor succes med ”Katrina and the Waves”, der for alvor slog igennem med ”Walking on Sunshine” i 1985 - et hit, der meget hurtigt blev en evergreen. Og som nævnt kom bandet igen ind i alles bevidsthed ved Grand Prix’et i 1997, hvor ”Love Shine a Light” landede på en suveræn førsteplads. Nummeret kunne i den forbindelse prale med at være den sang, der slog rekorden for antallet af topscoringer i et Grand Prix - hele 10 gange fik sangen 12 point. Og derudover var det også bemærkelsesværdigt, at sangen fik point fra samtlige deltagerlande det år.

Renars Kaupers er en del af den nyere Grand Prix-historie. Faktisk var han lidt nervøs for at skulle stå på scenen og præsentere sange, som lå langt før den tid, hvor både han og hans land var med i Melodi Grand Prix. Indtil han fik hørt de 14 nominerede sange - for det viste sig hurtigt, at han kunne synge med på størstedelen af dem - uden at være klar over, at det var Grand Prix-sange.

”Det er netop det, der gør Det Europæiske Melodi Grand Prix så specielt. Det er en fælles reference for alle i Europa. En kulturel begivenhed, som alle i Europa er vokset op med. Og det er i den ånd, showet er blevet udviklet”, siger DR1s underholdningsredaktør Søren Therkelsen.

Både Katrina Leskanich og Renars Kaupers glæder sig til at skulle til København for at gå på scenen i Forum 22. oktober. Og Renars Kaupers får ikke svært ved at finde rundt i hovedstaden - han og hans gruppe Brainstorm har netop afsluttet et par måneders pladeindspilning - i et pladestudie i København.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002