Kontakt os






 

Fodbolddommer fik ikke medhold efter klage over quiz-program
Torsdag 26. februar 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For første gang nogen sinde har Pressenævnet behandlet en klage over et underholdningsprogram, og i den forbindelse blev det fastslået, at DR ikke skal bringe et genmæle til en deltager i quizzen 'Det svageste led', som mente, han havde været udsat for en "uren tackling".
Som en del af quizzen den 13. september 2003 blev quizdeltageren spurgt: "Hvad kaldes i fodbold et angreb på en modstander uden anvendelse af arme eller hænder for at erobre bolden?" Manden svarede: "Angreb med skulder", hvortil studieværten svarede: "Det hedder en tackling". Quizdeltageren påpegede bagefter, at hans svar i udsendelsen også er korrekt, og at der i fodboldloven findes en forseelse, som hedder at "angribe en modspiller med skulderen"

Derfor var det også en fejl, når svaret i udsendelsen blev angivet som forkert, mente han, hvorefter han gik i Pressenævnet.

Normalt behandles underholdningsprogrammer ikke efter de presseetiske regler. Men Pressenævnet valgte at behandle sagen, fordi manden er fodbolddommer i sin fritid, og mente, at DRs afvisning af hans svar kan skade ham betydeligt, fordi han over for omverdenen kom til at fremstå som ubekendt med fodboldreglerne.

Pressenævnet finder imidlertid ikke - iflg. en pressemeddelelse fra DR, at der er grundlag for, at DR skal rykke ud med en undskyldning.

"Da der mellem parterne foreligger modstridende oplysninger om, hvorvidt BN under optagelsen til udsendelsen accepterede, at hans svar blev angivet som forkert, finder nævnet, at der ikke er grundlag for genmæle," udtaler Pressenævnet.

Alle quizdeltagere skriver på forhånd under på en kontrakt, hvor de accepterer svarene, som et forberedende panel på forhånd har fastslået er rigtige. De bliver dog tilbudt i stedet for at tage spørgerunden om.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002