Kontakt os






 

DRs dukker skal udstilles i Flensborg
Fredag 15. maj 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra den 26. maj til den 21. juni kan DRs udstilling om børne-tv's historie ses i Flensborg. Samtidig bliver mindretallets børn og unge tilbudt en række workshops, ligesom der også bliver fortalt om dansk børne-tv-kultur.


Lillebror, Sørøver-Sally, Kaj & Andrea og Bamses honningkrukke har udsigt til at skulle en tur over grænsen i den kommende tid, oplyser DR i en pressemeddelelse.

For første gang skal DRs vandreudstilling 'Nøj, det’ for børn – Børne-tvs historie' nu vises uden for København. Det bliver på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig i Flensborg fra tirsdag den 26. maj til søndag den 21. juni.

Med udstillingen kommer en række af DRs dukker og effekter op ad kælderen i DR Byen og frem i rampelyset igen. Udstillingen fortæller årti for årti om DRs børnefjernsyn, og hvad der har været markant – lige fra DR sendte børnetime for første gang i 1951 over dukkeæraen til 1970’erme til børnestoffet nu har fået sine egne kanaler: DR Ultra og DR Ramasjang.


En nostalgisk mavepuster

"Det glæder os, at endnu flere nu får lejlighed til at se udstillingen og til at få en nostalgisk mavepuster og historien om DRs børnefjernsyn. Det er en udstilling, hvor der både er noget for bedsteforældre, far, mor og børn, og samtidig er det et imponerende program, som sydslesvigerne har lagt, så børn og voksne kan lære mere om dansk børnekultur gennem historie, sang og leg ud fra DRs tv-figurer," siger Jacob Rold, der er projektleder i DR Salg og er med til at arrangere 'Nøj, det er for børn' i Sydslesvig.


Overborgmesteren spiller DR-sange

Når udstillingen åbner i Flensborg efter pinse, vil det bl.a. ske ved, at overborgmesteren i Flensborg, Simon Faber, spiller nogle af de kendte sange fra DRs børnefjernsyn, og i det hele taget vil der den næste måneds tid foregå en lang række aktiviteter, som tager udgangspunkt i DRs børnefjernsyn.

En række børnehavebørn skal f.eks. på udstillingsbesøg, hvor de bl.a. skal på skattejagt i udstillingen og høre om de kendte tv-figurer fra DR. Det samme skal flere danske foreninger i Sydslesvig, ligesom der bliver holdt otte workshops, hvor cirka 300 sydslesvigske skole- og fritidshjemelever skal arbejde med, hvordan man laver børnefjernsyn og underholdning til andre børn.

Det er Center for Undervisningsmidler og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig støttet af mindre foreninger, der står bag projektet i samarbejde med DR, og udstillingen foregår i ugerne op til de danske årsmøder 2015 i Sydslesvig.


Fremstød for DRs børnefjernsyn

Samtidig med udstillingen og aktiviteterne i Flensborg laver Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig også et lille fremstød i danske foreninger, skole og børnehaver, om at man nemt kan se DRs børnefjernsyn syd for den dansk-tyske grænse - enten med tag-antenne, hvor signalet kan fanges ned til Kiel-området eller via nettjenesten DR TV, hvor det meste indhold er tilgængeligt on demand.

Udstillingen om DRs børnefjernsyn har tidligere været vist i udstillingsområdet i indkøbscentret Fields i København.


Foto: Kaj er en af de DR-dukker, der skal en tur over grænsen og bo i Flensborg en måneds tid. (Fotograf: Ulla Voigt)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002