Kontakt os






 

YouSee indfører kvalitetsmærke for tv-apparater
Fredag 25. september 2009
Af Karsten Jensen
 
YouSee lancerer nu, ligesom Boxer tidligere har gjort det, en kvalitetsmærkning, der skal hjælpe forbrugerne, når de går på jagt efter et nyt fladskærms-tv til boligen. Med det nye mærke, YouSee Ready, kan forbrugerne på forhånd sikre sig, at et nyt apparat er testet og i stand til at udnytte de digitale tjenester på landets største kabel-tv-net.
"Det vrimler med tekniske udtryk og forkortelser, og som forbruger kan det være svært at finde det helt rigtige, når man skal købe nyt tv. Derfor har vi i samarbejde med skærmproducenterne valgt at lancere et kvalitetsmærke, som sikrer, at kunderne får fuldt udbytte af f.eks. HD-tv, hvis de er kunde hos YouSee," siger produktudviklingsdirektør Anders Blauenfeldt, YouSee.

Loewe, Philips og Sony bliver de første producenter af fladskærme, der kommer på markedet med det nye kvalitetsstempel. YouSee er i forhandling med en række andre producenter, og det forventes, at flere mærker vil være forsynet med YouSee Ready inden for den kommende måned.

"Danskerne ser ikke bare mere tv end nogensinde før, de får også flere tv-apparater med flere og flere avancerede digitale muligheder. YouSee's opgave er at hjælpe forbrugerne på vej mod det digitale hjem," siger Anders Blauenfeldt.

Kun fladskærms-tv med indbygget digital tuner til kabel-tv, også kaldet DVB-C, har mulighed for at opnå mærkningen YouSee Ready, hvis de i øvrigt opfylder YouSee's specifikationer. Nye tal fra Branchen ForbrugerElektronik viser, at der siden nytår er solgt flere end 210.000 fladskærms-tv af denne type svarende til omkring 60 pct. af det samlede salg af fladskærms-tv i år. I august var andelen steget til omkring 80 pct. af salget.


Fakta om YouSee Ready
• YouSee Ready er en frivillig mærkningsordning. Producenter af tv-apparater, der medvirker i ordningen, får adgang til at teste deres apparater i YouSee's udviklingsafdeling i København, og kan derved sikre sig, at deres apparater kan fungere perfekt på YouSee's netværk.
• Producenterne får adgang til at udsende softwareopdateringer til deres apparater gennem YouSee's netværk. For kunden betyder det, at de kan være sikre på, at deres apparater altid vil kunne udnytte nye digitale tjenester fra YouSee.
• Mere information for skærmproducenter kan findes via yousee.dk/cpe og for kunder via yousee.dk/ready.
• Fremtidens digitale hjem er et strategisk fokusområde for YouSee, som blandt andet udstiller på messen "Boligdrømme for alle" i Herning den 25.-27. september.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002