Kontakt os






 

'Dagens Danmark' afløser 'Nyhedsmagasinet' på DR1
Tirsdag 9. august 2005
Af Karsten Jensen
 
'Dagens Danmark' er navnet på DR1’s nye program, der tager over efter TV-Avisen kl. 18.30 på DR1 fra og med mandag den 22. august. 'Dagens Danmark' sendes fra mandag til torsdag og begynder lige før klokken 19. Programmets studievært er Jacob Kragelund, som tidligere har været vært på DRs forbrugerprogram 'Konsum'. 'Dagens Danmark' er ikke blot 'Nyhedsmagasinet' i ny indpakning; konceptet er ændret væsentligt, men det er fortsat et aktualitetsprogram. Ifølge tvnyt.coms oplysninger er alle programelementer fra det tidligere 'Nyhedsmagasinet' fjernet, og redaktionen i Århus har skabt et helt nyt akualitetsprogram.
”Dagens Danmark er et aktuelt og underholdende samtaleprogram med mere tid til gæsterne, end nyhedsstrømmen normalt giver plads til… Hos os får de tid til at fremlægge deres synspunkter uden hele tiden at blive afbrudt. Det med god tid er noget, vi tager meget alvorligt, og vi går efter at have de mest fascinerende gæster på tidens aktuelle emner”, fortæller Jacob Kragelund.

Tvnyt.com erfarer, at programmet ikke satser på debatter som 'Nyhedsmagasinet' til tider gjorde det med eksperter i studiet. 'Dagens Danmark' følger historien og vil i højere grad gå tættere på personerne i historien og bliver ikke et såkaldt konfliktprogram.

En del af programmets satsninger vil være transmissioner fra resten af Danmark, evt. fra særlige events.

Jacob Kragelund får assistance fra programmets to udsendte reportere. De to - Michael Plejdrup i vest og Kristian Holt i øst - vil hver aften være med direkte fra et sted i Danmark. Programmet vil på den måde fortælle historier fra hele Danmark. Enten i studiet eller ude fra landet, men altid med fokus på hvad seeren kan bruge historien til.

Et andet punkt i drejebogen for programmet vil være, at man vil følge op på de historier, som er gået ud af mediernes søgelys. Det være sig en 3 uger ”gammel” nyhed eller en person, der var kendt for 30 år siden. Emner og gæster kan være hentet fra dagsaktuelle sager, men 'Dagens Danmark' lægger samtidig vægt på at følge op på store sager fra før.

”Vi tror på, at seerne har et behov for at vide, hvordan det gik med en person eller en stor sag, som var i vælten for 14 dage siden eller måske fem år tilbage. Alt for ofte glemmer medierne at følge op. Det vil vi gøre anderledes”, siger Jacob Kragelund.

Et tilbagevendende programpunkt er 'Virkelighedstjek'. Ideen er, at redaktionen tager myndigheder, politikere og andre på ordet.

”Når politikerne f.eks. opfordrer os til at melde os som bloddonorer, så melder spørgsmålet sig hurtigt: Giver de selv blod? Det er jo ofte noget nemmere at have de rigtige holdninger end at leve efter dem. Men vi tester også helt dagligdags ting, som f.eks. om det virkelig kun tager fem minutter at handle i Fakta. Det er den slags emner, vi vil tage op i Virkelighedstjek”, fortæller programmets vært.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002