Kontakt os






 

TV 2's næste store dramaserie-satsning optages i Nordjylland
Fredag 24. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den har været rigtig lang tid undervejs og længe har der hersket usikkerhed om, hvorvidt det i det hele taget blev til noget. Men nu skulle det ligge fast, at TV 2 vil lave en ny stor tv-serie med titlen 'Norskov'. Det sker bl.a. med en økonomisk støtte på 500.000 kr. fra Frederikshavn kommune, fordi de tre sæsoner, der er af planlagt af den nye tv-serie, netop skal optages i Frederikshavn.
Tidligere har TV 2 selv kaldt den nye dramaserie "potentiel", den er blevet udskudt flere gange og det har heddet, at produktionen hang "i en tynd tråd". Senest var planen dog, at produktionen skulle indledes i august, hvilket ikke skete.

Produktionsselskabet SF Film Production var i Frederikshavn for omkring et år siden for at optage materiale til en dummy, der så skulle danne grundlag for en beslutning på TV 2, hvorvidt man ville producere serien eller ej.

TV 2 tøvede længe og ville have ekstra optagelser. Men nu skulle det være besluttet at serien bliver til noget, og at de første optagelser går i gang i januar, og at serien får premiere på TV 2 i efteråret 2015.


Et portræt af en by og af hvordan livet leves

Serien 'Norskov' skal optages helt og holdent i og omkring Frederikshavn, og den beskrives som et "Nordic-krimi-drama" om politimanden Tom, der via en sag føres tilbage til sin hjemstavn i den fiktive nordjyske by 'Norskov'. Her møder han gamle venner, han møder sin ex-kæreste og han konfronteres med sin fortid. Hans moral og værdiset udfordres og han kæmper en kamp for at "gøre det rigtige", for at tage ansvar og være en mand anno 2015.

SF Film kalder det en serie om mellemmenneskelige relationer og samtidigt et portræt af en by, et portræt af, hvordan livet leves i Danmark. Serien er inspireret af serier som 'The Wire' og 'True Detective'.

Frederikshavn er valgt som stedet, hvor 'Norskov' skal foregå pga. byens mange udfordringer - økonomisk, erhvervsmæssigt og udviklingsmæssigt. Byens råhed, infrastruktur, vand og natur bliver scener for handlingen i serien, og ikke mindst Frederikshavn Isstadion bliver omdrejningspunkt. I forbindelse med isstadionet får en lokal, ung ishockeyspiller - spillet af Mathias Käki Jørgensen - en af de ledende roller.

Derudover er der ikke noget oplyst om, hvem der skal spille rollerne i serien, men det ligger fast, at de tre vigtige personer i serien bliver politibetjenten Tom, den unge ishockeyspiller og så en idealistisk forretningsmand.


Ingen kommentarer fra TV 2

TV 2 vil ikke oplyse noget om den kommende store dramasatsning. TV 2 bekræfter dog indirekte over for tvnyt.com, at serien bliver en realitet, idet TV 2 oplyser, at "'Norskov er det navn, som serien har indtil videre".

Fra SF Film oplyses det, at der allerede har været stor interesse for serien internationalt. 'Norskov' er således allerede solgt i 'forsalg' til Belgien, Nederlandene, Luxembourg, Sverige og Norge. Ambitionen er at serien skal sælges i endnu flere lande.


En halv million fra Frederikshavn Kommune

Et flertal i økonomiudvalget i Frederikshavn kommune har netop besluttet at bevilge 400.000 kr. til den kommende tv-serie. Dette skal dog senere endeligt godkendes af byrådet. Byrådet har tidligere bevilget 100.000 kr. til serien, og dermed ventes det, at der i alt kommer en halv million kroner fra den nordjyske kommune.

Det er ikke første gang en dansk kommune støtter et filmprojekt. Tidligere har Skive kommune fx støttet spillefilmen 'Tarok'. Iflg. SF Film skulle det have givet Skive reklamer og omtale til en værdi af 9.7 mio. kr.

Også Aarhus fremhæves som en by, der har fået stor reklame af tv-serien 'Dicte' og svenske by Ystad har fået massiv reklame i forbindelse med tv-serien 'Wallander'.


Skal nå mindst 1.1 mio. seere

Tv-serien er særdeles vigtig for TV 2. Serien er planlagt til at køre i tre sæsoner med ti afsnit i hver, og den skal være et "super fyrtårn" for TV 2, der skal sikre TV 2 et stærkt public service brand.

TV 2's ambition er at serien kommer til at samle hele Danmark, og at man når mindst 1.1 millioner seere.

Optagelserne til 'Norskov' begynder i januar 2015 og vil fortsætte i omkring et halvt år.

Dunja Gry Jensen, der tidligere har været hovedforfatter på sæson to af DR-serien 'Sommer', har skrevet en stribe af episoderne af 'Taxa' og har skrevet et afsnit af 'Rejseholdet', er hovedforfatter på 'Norskov'.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002