Kontakt os






 

10.000 vil med til Mars
Tirsdag 23. april 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Et nyt reality-show er på vej. I showet vinder fire deltagere en billet til Mars. Og det er en enkeltbillet – uden mulighed for nogensinde at vende tilbage til Jorden. Det nederlandske selskab bag projektet siger, at de allerede har fået henvendelser fra 10.000 personer, der vil med til Mars.


Der vil være afgang fra Jorden - for de fire deltagere - mod den røde planet i slutningen af 2022. Flyvetiden er beregnet til 7 måneder. Ankomst: 2023.

Og der er ingen returbillet. Mens der ikke er nogen problemer – om end der sikkert er et par udfordringer - med at flyve til Mars, så findes der i dag ingen teknologi, der gør det muligt at flyve tilbage fra Mars til Jorden. Skulle det udvikles, så ville det blive alt for dyrt, lyder det fra produktionsselskabet. Så de fire deltagere må altså imødese, at tilbringe resten af deres dage på Mars.

Én ting er rumrejsen fra Jorden til Mars. Det kan lade sig gøre uden, at nye opfindelser er nødvendige. Men det er et åbent spørgsmål, hvorvidt man inden 2022 kan opfinde systemer, der gør det muligt at leve i de barske omgivelser på Mars i længere tid.

Den allerstørste udfordring for Mars One, som produktionsselskabet bag projektet hedder, er dog om det kan lade sig gøre at rejse de mange penge, der er nødvendige for at realisere projektet. Der er tale om omkring 6 mia. dollars (35 mia. kr.), men man forventer flere indtægtskilder – bl.a. gennem sponsorer, salg af tv-rettigheder og salg af de teknologiske opfindelser, man forventer der bliver gjort i løbet af projektet.


Prøveflyvning allerede i 2016

Mars One planlægger, at den første flyvning til Mars skal gennemføres allerede i oktober 2016. I 2018 skal opbygningen af en egentlig koloni begynde. I alt skal der gennemføres 8 flyvninger til Mars - inden der kommer mennesker ombord på rumskibene. En talsmand for Mars One siger, at det vil blive mere sikkert end Måne-missionerne.

På sigt vil Mars One bygge en hel koloni på Mars. Så planen er, at de fire første deltagere i reality-programmet efterfølgende får selskab af andre deltagere. Hold 2 skal – efter planen – lande på Mars i 2025. Hvert hold skal bestå af to mænd og to kvinder.


Interesseret? Der er lige et par betingelser!

Mars One åbnede i går for tilmeldingerne. Det skete ved et arrangement i New York. Man skal være over 18 år, og det koster 38 dollars (220 kr). at ansøge, og det foregår via en video. Man skal være i topform – både fysisk og ikke mindst psykisk - og parat til at undergå et 8 år langt fysisk og psykisk træningsforløb.

I alt 40 personer vil blive udvalgt til at gennemgå dette forløb, men kun 4 kommer med til Mars.


Verdens største tv-show

Mars One planlægger at gøre projektet til verdens største tv-show – overhovedet. Seerne vil kunne følge med i det hele – lige fra castingen af deltagerne til flyveturen til Mars og ikke mindst landsætningen på Mars.

Det vil – iflg. Mars One – blive et tv-hit i årtier. Hvis mennesker lander på Mars, vil hele Jordens befolkning ønske at se med. Det vil blive meget større end De Olympiske Lege, siger Mars One.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002