Kontakt os






 

Chefrokeringer på TV3 – TV3+ opruster
Onsdag 31. oktober 2007
Af Karsten Jensen
 
TV3 og TV3+ får fra 1. december 2007 ny programledelse. Den 41-årige programredaktør, Morten Mogensen, er udnævnt til programchef i Danmark. Derudover er en ny stilling som dramachef oprettet pr. 1. januar 2008. Den besættes af den 43-årige Lars Feilberg. Nuværende programchef Jakob Mejlhede rykker teltpælene op og flytter til London hvorfra han skal arbejde for Viasat – TV3 og TV3+’s moderselskab.
Stillingen som dramachef er et led i en strategisk satsning på mere dansk drama på TV3. Samtidigt er TV3s programdirektør Jakob Mejlhede, udnævnt til vice president i central programming for Viasat Broadcastings fri-tv-kanaler, der inkluderer TV3 og TV3+ i Danmark. Jakob Mejlhede får base i London, England.

"TV3 har i år oplevet stigende succes hos seerne - ikke mindst med et meget flot efterår. Vi er i høj grad lykkedes med at udfordre vores konkurrenter, og den succes vil vi bygge videre på i de kommende år. Derfor ændrer TV3 nu på programledelsen, så vi samlet set får styrket vores programindsats.

TV3+-kanalen skal således i 2008 have danske egenproduktioner, ligesom der skal produceres mere dansk drama på TV3. Alt i alt agter vi i de kommende år at investere massivt i danske programmer og dermed det danske produktionsmiljø.

Og alle disse programinitiativer kræver en stor ledelsesindsats både her i Danmark og i vores organisation i London. Det opnår vi på denne facon. Og jeg anser denne sammensætning både internationalt og nationalt som TV3s hidtil bedste hold af programansvarlige sammen med vores programredaktører," siger TV3’s adm. direktør Jesper Grønholdt.

"Det er et fantastisk og udfordrende tidspunkt at overtage ansvaret for TV3s programmer på. TV3 og TV3+ er i markant fremgang, og stationen har etableret sig som en meget seriøs aktør på drama både med serien ’Nynne’ og senest ’2900 Happiness’, ligesom vi er klar med komedien ’Maj & Charlie’ i 2008.

Vores ambitioner er høje, og vi vil arbejde for fortsat at være stærke på daglige serier, vedkommende egenproduktioner og gode film, samtidig med at vi kommer med nye tiltag for at styrke vores kanaler, såsom morgen-tv.

Jeg ved, der er sat mange penge af til at honorere disse program-ambitioner. Samtidig har vi bevist, at TV3 kan lave store underholdningsformater, som falder i seernes smag. ’Gu´ske lov du kom’ er et godt eksempel. Programmet vandt bl.a. årets TV-Pris for bedste underholdningsprogram," siger TV3’s nye programchef, Morten Mogensen.

Morten Mogensen har arbejdet i tv-branchen i de sidste 12 år. Senest har han arbejdet som programredaktør på TV3 blandt andet med ansvaret for successer som "Gu´ske lov du kom", "Med kniven for struben", "Paradise Hotel", ”Nynne” og den kommende komedieserie "Maj og Charlie". Før TV3 arbejdede Morten Mogensen på Metronome - blandt andet med TV2-programmerne "Huset" og "Min Restaurant".

TV3’s nye dramachef er 43-årige Lars Feilberg: "TV3 har meget høje ambitioner på drama-fronten, og det er et privilegium at være med dér, hvor der investeres så massivt i dansk dramatik.

Vi vil udfordre DR og TV 2 med ny dramatik, men vi vil ikke bare gå i deres fodspor. TV3’s dramatik skal være for den brede seerskare og bryde med de eksisterende seervaner – og de ambitioner glæder jeg mig til at stå i spidsen for sammen med den øvrige programledelse. Den nye public service-pulje kan sammen med TV3’s villighed til at investere i dramatik gøre det muligt at lancere drama på et meget højt niveau - og med den rette støtte kan de danske seere fremover forvente et forøget udbud af kvalitetsdramatik," siger Lars Feilberg.

Lars Feilberg, der tidligere har været områdedirektør for produktion & uvikling på Det Danske Filminstitut, har været TV3’s konsulent og redaktør på den daglige succes-serie ’2900 Happiness’, der fortsætter i 2008 med masser af nye afsnit.


Foto: Morten Mogensen (forside) og Lars Feilberg (denne side).


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002