Kontakt os






 

DR leverede mere egenproduktion i 2012
Tirsdag 30. april 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
2012 var på mange måder et skelsættende år for DR og dansk public service-fjernsyn, hedder det i DRs public service-redegørelse for 2012. Det lykkedes DR i 2012 at sende flere egenproducerede udsendelser og at styrke hovedkanalen DR1.


I efteråret 2012 tog DR hul på omlægningen af DRs seks tv-kanaler med relanceringen af DR1. Et DR1, som skulle være mere markant og modigt - blandt andet med en klar ambition om at sætte væsentlige samfundsrelevante emner til debat i den brede befolkning.

Og befolkningen har taget rigtig godt imod ændringerne, skriver DR i en pressemeddelelse. Efter ni års vigende seertilslutning, har flere fået lyst til at kigge med samtidig med, at DR1 har haft held med at skabe debat om alt fra danskernes medicinforbrug til mobning, danskhed og socialt bedrageri.

Samtidig viser årsregnskabet, at DR kom ud af 2012 med et overskud på 54 millioner kroner. Det er en mindre stigning i forhold til 2011, som blandt andet skyldes tilbagebetaling fra Skat, som følge af at DR i 2012 har fået medhold i, at DR igennem en årrække har betalt for meget moms.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn udtaler:

”Jeg er både stolt over og glad for, at befolkningen har taget så godt i mod det nye DR1. Det viser, at vi var på rette spor, da vi satsede stort og flyttede TV-Avisen for første gang i 18 år. Vi ville give vores nyhedsudsendelser et kvalitetsløft og udvide vores primetime, så vi kunne få plads til flere dagsordensættende programmer i aftenfladen. Og det har vist sig at være rigtigt - både for TV-Avisen og DR1 generelt,” siger Maria Rørbye Rønn.


Balance i økonomien

”Med stram styring og væsentlige krav til effektivisering er der skabt stabil balance i DRs økonomi”, siger en tilfreds bestyrelsesformand Michael Christiansen og fortsætter:

”DR er sat i verden for at levere tilbud til danskerne af høj kvalitet, der er relevante og kan samle befolkningen. Jeg er derfor yderst tilfreds med, at DR er lykkedes med at vende den generelle udvikling de seneste 10 år, hvor de brede hovedkanaler har mistet tilslutning. 2012 blev året, hvor DR1 for første gang siden 2003 fik fremgang og fik styrket den så vigtige hovedkanal. Dermed har DR fremadrettet et godt fundament for at varetage sin demokratiske opgave og bidrage til en bred folkelig debat”, udtaler Michael Christiansen.


Flere egenproduktioner og mere udlægning

I 2012 er der på DRs tv-kanaler sendt 30 procent flere egenproducerede førstegangssendetimer end for fem år siden. Samtidig er omkostningerne til DRs egenproduktion i samme periode blot steget med 9,3 procent, hvilket illustrerer, at DR skaber væsentlig flere udsendelser, mens omkostningerne relativt set falder. Desuden har DR udlagt ekstern produktion for 290 millioner i 2012, hvilket er 90 millioner mere end DR er forpligtet til i henhold til public service-kontrakten.

DR producerer – populært sagt – mere for mindre, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Og det glæder Maria Rørbye Rønn:

”DR har en stærk tradition for at producere relevante og vedkommende programmer. Derfor er det også glædeligt at se, at flere egenproduktioner rammer skærmen end tidligere. Og det sker jo vel at mærke samtidig med, at der eksisterer et stærkt samarbejde med det private produktionsmiljø, som leverer mange programmer til vores kanaler.”


Mange kigger og lytter med

På et mediemarked med stadig flere nichetilbud, er DR et af de få medier herhjemme, som fortsat kan samle befolkningen. Hele 97 procent af danskerne bruger ét eller flere af DRs mange tilbud hver uge, lyder fra DR.

”Det er helt afgørende for DRs virke, at befolkningen oplever, at DR beriger dem og skaber værdi; både for den enkelte og for samfundet. Hvis ikke DR formår at tilbyde befolkningen relevant og vedkommende indhold, så forsømmer DR den vigtige opgave, DR er blevet betroet, nemlig at oplyse befolkningen og klæde dem på til at indgå i den demokratiske debat,” siger bestyrelsesformand Michael Christiansen.

I følge DRs public service-redegørelse er tilfredsheden med DRs indhold høj. 73 procent er enten tilfredse eller meget tilfredse med DRs indhold, og 83 procent mener, at DRs eksistens som public service-institution er vigtig for samfundet.


Vil man vide mere om DR i 2012, kan man klikke sig ind på www.dr.dk/dr2012. Her findes:
· DR i 2012 – et resumé af DRs årsrapport og DRs public service-redegørelse
· DRs årsrapport 2012
· DRs public service-redegørelse – en detaljeret beskrivelse af, hvordan DR i 2012 har levet op til kravene i public service-kontrakten mellem DR og kulturministeren.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002