Kontakt os






 

DR vil lave tv-serie om vikingerne
Mandag 19. januar 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har indledt et større arbejde med at finde sponsorer, samarbejdspartnere og co-producenter, som har lyst til at være med til at skabe en ny tv-serie i 10-12 afsnit om vikingernes historie. Lykkes planen, er det tanken, at DR Fakta i Århus vil opføre en vikingelandsby i samarbejde med Moesgaard Museum, og optagelserne til serien vil kunne begynde i 2006.
Samtidig vil DR søge efter folk, der i en periode har lyst til at bo og leve, som vikingerne gjorde det for cirka 1000 år siden, for på den måde at kunne fortælle historien så autentisk som muligt.

"Tanken er, at vi vil bygge udsendelserne tematisk op, så de for eksempel kommer til at handle om vikingernes sejlads, madlavning, religion, håndværk, slaver og huse. Samtidig tror jeg også, det vil være interessant fjernsyn at se, om moderne folk i dag faktisk kan leve, som man gjorde dengang og blandt andet udføre nogle af vikingernes håndværk; også helt ud i detaljen," siger afdelingschef Per Krogh Simonsen fra DR Fakta i Århus.

Han understreger dog, at det er public service-forpligtelsen - nemlig at DR vil fortælle om en vigtig del af Danmarks historie, som er hovedomdrejningspunktet.

"DR vil naturligvis bruge licenskroner på projektet. Men hvis vi gennemfører vikingeprojektet, skal det være ordentligt lavet, så vi for eksempel har vikingeskibe, rigtige vikingehuse og rigtige sværd, som de havde på den tid. Det er noget, der koster, og derfor har vi givet os selv et halvt år til at finde fonde, sponsorer og interessenter, som kunne være interesserede i et sådan projekt," forklarer Per Krogh Simonsen.

Han mener, at en vikinge-tv-serie fra DR formentlig også vil have et stort eksportpotentiale, fordi vikingerne rejste meget ud og var berygtede i store dele af Europa.

Per Krogh Simonsen fortæller, at DR samtidig overvejer at lave et stort netsted og undervisningsmateriale, så danskerne også her kan lære mere om vikingernes historie og dagligliv.

Hvis DR efter sommerferien i år kan se, at projektet kan hænge sammen økonomisk, kan programmerne formentlig optages i 2006.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002