Kontakt os






 

Roskilde siger nej til TV2 Øst
Onsdag 24. maj 2006
Af Thomas Nielsen
 
Den kommende Ny Roskilde Kommune ønsker ikke at blive regionalt tv-dækket af TV2 Øst. Kommunen vil fastholde den københavnske TV2/Lorry som regionalstation selv om Ny Roskilde med kommunalreformen ikke længere er en strategisk del af hovedstaden.
Ny Roskilde Kommunes formand for Sammenlægningsudvalget Poul Lindor Nielsen (S) og næstformand Bjørn Dahl (V) fraråder i et brev til kulturminister Brian Mikkelsen at ændre TV 2-regionerne, så Ny Roskilde ikke længere dækkes af TV2/Lorry.

Forslaget er lanceret af den radikale medieordfører Simon Erik Ammitzbøll. Han vil lade de regionale TV 2-kanalers dækning følge de nye valgkredse, skriver Frederiksborg Amtsavis.

"Det lyder umiddelbart besnærende og logisk at lade den regionale tv-dækning følge grænserne i det kommunale landskab, der tegner sig efter Strukturreformen. Men det er et teknisk argument, som ikke har hold i borgernes virkelighed", skriver Poul Lindor Nielsen og Bjørn Dahl i et brev til kulturministeren Brian Mikkelsen.

De gør i brevet kulturministeren opmærksom på, at den nye Roskilde Kommunes borgere orienterer sig mod hovedstadsområdet - når de arbejder, når de uddanner sig, når de benytter kulturelle tilbud, når de går i byen, og når de køber ind.

"Det vil være helt forkert at skabe et nyt kunstigt skel ved at ændre den regionale tv-dækning, så borgerne forhindres i at følge udviklingen i det område, de føler sig knyttet til og færdes i. Der er nærmest en symbolik i, at den sendemast, der transmitterer TV2/Lorry til hovedstadsområdets borgere, er placeret i Ny Roskilde Kommune i Hove", påpeger Poul Lindor og Bjørn Dahl i brevet.

De opfordrer derfor kraftigt til, at et kommende medieforlig respekterer virkeligheden for borgerne frem for tekniske grænser på det nye Danmarkskort.

Også TV2/Lorrys direktør, Dan Tschernia, har i skarpe vendinger afvist at frigive sendeområdet i Roskilde til TV2 Øst.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002