Kontakt os






 

'Mentor' hædret i Cannes
Onsdag 9. oktober 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens langt de fleste danskere hellere vil se 'Vild med dans', så var der onsdag aften hæder til DRs underholdningsprogram 'Mentor' fra tv-folk fra hele verden samlet i Cannes. 'Mentor', som musikeren Thomas Blachman har været med til at udvikle, blev kåret som 'Bedste konkurrence-reality-format'.

'Mentor', der lige nu sendes hver fredag aften på DR1, sikrede sig onsdag tv-prisen C21/FRAPA Format Awards i kategorien 'Bedste konkurrence-reality-format'. Det er en kategori, hvor programmet har været i kamp mod talentshows og konkurrencer fra hele verden, som har set dagens lys fra 1. september sidste år til 31. august i år.

DRs underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged glæder sig over prisen:

"Vi er glade for, at folk i tv-branchen, som arbejder med formater, har kunnet se det samme i 'Mentor', som vi i DR har gjort. Det er vigtigt, at DR tør tage chancer og prøve noget nyt af. Det har vi gjort her – sammen med Nordisk Film TV og Thomas Blachman, og det varmer at få et skulderklap fra fagfolk fra hele verden," siger han.


Takker sine mentorer

Selv siger Thomas Blachman: "Idealismen længe leve. Tak til juryen i Cannes, tak til DR, Nordisk Film, mine folk og sidst – men ikke mindst – alle mine egne mentorer igennem tide"”.


Formatet solgt til udlandet

På MIPCOM-messen i Cannes, hvor prisen blev uddelt, og hvor tv-købmænd fra hele verden mødes i disse dage, har der været pæn interesse for 'Mentor'-formatet, oplyser DR.

I sidste uge blev der solgt en såkaldt option på 'Mentor' til Sony i Sydamerika, som vil prøve at få en tv-station til at lave showet, og også i Cannes har der været bud efter DRs fredagsunderholdning.

"'Mentor' er blevet solgt til produktion til et ret stort territorium i et spændende område af verden. Det skal altså på skærmen. Af konkurrencehensyn kan jeg dog ikke afsløre, hvem der har købt Mentor endnu," siger Rasmus Ladefoged.

I Danmark er 'Mentor' på skærmen igen på fredag den 11. oktober klokken 20.00 på DR1, og finalen løber af stablen ugen efter samme tid.

Programmet har i Danmark et meget lavt seertal - på kun godt 300.000.


Foto: Thomas Blachman takker selv alle sine mentorer for prisen. (Fotograf: Lone Kröning Mogensen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002