Kontakt os






 

Ny tv-satire: 'I hegnet'
Onsdag 24. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
P1-satireprogrammet 'I hegnet' bliver om en uge - fra og med onsdag den 31. oktober - til et nyt satire-program på DR2.

Siden foråret 2010 har Lisbeth Wulff og Ditte Hansens stået i spidsen for satire-indslaget 'I hegnet' på P1. Indslagene har - med DRs egen formulering - været "spiddede og med en meget bred pensel tegnede et portræt af deres egen generation. En generation, der, efter pigernes udsagn, både vil puste og have mel i munden på samme tid."

'I hegnet' bliver nu til tv-satire på DR2 fra og med den 31. oktober.

Det er de to skuespillere, der både har skrevet materialet og spiller figurerne. De glæder sig til at overføre figurerne til DR2, men understreger også, at det ikke blot bliver den velkendte radiosatire omsat til tv:

"I to et halvt år har vi udviklet på tv-materialet. Det har været lidt som at arbejde i et stort laboratorium, hvor vi har taget essensen ud af radiosatiren, og kogt det ned til en fond af sprog og stil tilsat en masse dejlige mænd," siger Ditte Hansen og tilføjer, at mændene blandt andre er Heinrich Christensen, som også har medvirket i satiren på P1, Rasmus Botoft, Jacob Weble og Tom Jensen.

DR2s satireredaktør, Peter Gren Larsen, glæder sig til programmerne: "'I hegnet' har så meget potentiale, at det fortjener at blive bredt endnu mere ud. De mange figurer er som skabt til tv, og jeg ser virkelig frem til det. Seerne kan glæde sig til livsstilssatire, der knivskarpt forholder sig til samtiden og de udfordringer, som specielt de voksne i børnefamilier kender til."

Omdrejningspunktet i 'I hegnet' er mennesker, der ikke magter virkeligheden og forventningerne om det perfekte liv. Sketchene er fyldt af mennesker, der kæmper, fejler og er utilstrækkelige:

"'I Hegnet' er ikke humor med sjove tænder. Det er humor, hvor vi peger fingeren på os selv og vores egen generation af politisk korrekte, moderne mennesker. Mennesker, der går alt for meget op i at leve rigtigt. Så meget, at alle drømmene ender med at køre i hegnet," siger Lisbeth Wulff.

Der vil både være nye men også velkendte figurer med fra radioprogrammet. P1's lyttere vil blandt andet kunne nikke genkendende til Mia, der har 'mens', Emil C's - og Asbjørns - mor, der konstant pirker til folks dårlige samvittighed. Og så er der Thomas og Trine, som har svært ved at få gang i det perfekte sexliv, efter de har fået tvillinger, de to kulturradikale, Lone og Betina, der 'eeeeelsker Politikens kultursektion' og søstrene, der løber og løber og løber rundt om søerne, 'for det gør alle de andre'.

Seerne kan også glæde sig til nye figurer som bøv-far, altså en mand, der agerer som et barn, sengeliggende parforholdssketches og underfundige musikvideoer. Alt sammen på DR2 i seks programmer fra onsdag den 31. oktober kl. 21.30.


Foto: Drømmen om det perfekte liv er kørt helt i hegnet på DR2. Mød bl.a. Emil C's mor, De Kulturradikale, og Thomas og Trine, der prøver at få gang i deres sexliv. Hverdagssatire - nu med rigtige mennesker - og skuespillerne Ditte Hansen og Lisbeth Wullf. (Fotograf: Rasmus Kahlen, DR)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002