Kontakt os






 

Viasat forlænger rettighedsaftaler
Torsdag 13. september 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Viasat forlænger en stribe vigtige rettighedaftaler med NBC Universal, SF Film, Nordisk Film og Twentieth Century Fox Television.

NBC Universal

Viasat har fornyet to eksklusive licensaftaler med NBC Universal International Television Distribution for både free-tv- og betalings-tv- rettigheder til NBC’s indhold.

Den første licensaftale med NBC Universal International Television Distribution indbefatter eksklusivrettighederne for free-tv i Danmark, Sverige, og Norge og indeholder en bred vifte af film og serier i NBC’s katalog. Aftalen er indgået i et partnerskab med public service-kanalerne i de tre lande; SVT i Sverige, NRK i Norge og DR TV i Danmark.

Den anden licensaftale med NBC Universal International Television Distribution omhandler eksklusivrettighederne til både nuværende titler og katalogtitler for pay-tv og video on demand i Danmark, Sverige, Norge og Finland. De mange NBC Universal-titler vil blive gjort tilgængelige på Viasats filmkanaler og Viaplays on demand abonnementstjeneste.

NBC Universals filmkatalog indeholder en række premierefilm, mens NBC Universal’s tv-serier er titler som 'House', 'Grimm', 'Law & Order: Special Victims Unit', den EMMY-vindende 'Downtown Abbey', samt helt nye kommende serier som 'Chicago Fire', 'Go On' og 'The Mindy Project'.


SF Film

Viasat har forlænget sin flerårige aftale med SF Film, der er Sveriges største filmproducent. Det betyder, at Viasat har eksklusivrettighederne til både betalings-tv og til online samt mobil i Danmark, Sverige, Norge og Finland for de nordiske film, som SF har produceret eller været medproducer på. Aftalen dækker lokale førstegangsvisninger og katalogtitler.

Nogle af de store førstegangsvisninger fra 2012 er bl.a. 'Jægerne 2' og 'Min søsters børn alene hjemme'.

SF Films katalogtitler dækker nogle af de bedste film i skandinavisk biografhistorie såsom Ingmar Bergams film; bl.a. 'Mit liv som Hund' og 'Fanny og Alexander'.

Førstegangsvisningerne og katalogtitlerne vil blive vist på betalingskanalerne Viasat Film og som en del af filmpakken på online tjenesten Viaplay. Denne VOD-tjeneste er tilgængelig i Norden på internetopkoblede enheder.


Nordisk Film

Viasat har forlænget en flerårig aftale med Nordisk Film. Aftalen betyder, at Viasat har eksklusivretten til alle førstegangsvisninger og katalogtitler på betalings-tv. Dette gælder for Viasat i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Viasat har også sikret eksklusivrettighederne til førstegangsvisninger og katalogtitler på free tv i Sverige og katalogtitlerne for free tv i Danmark.

Førstegangsvisningerne og katalogtitlerne vil blive vist på Viasats filmkanaler. I Sverige dækker aftalen eksklusivretten til førstegangsvisninger og katalogtitler for free-tv, mens rettigheder til free-tv i Danmark gælder katalogtitler.

Derudover har Viasats VOD-tjeneste, Viaplay, rettighederne til katalogtitlerne på deres abonnementsdel i Norden. Viaplay er tilgængelig på PC, smart phone, tablet, set top box og på smart tv.

Nordisk Film har en bred portefølje af både nordiske og internationale film som bl.a.: 'The Hunger Games', 'Twilight Sagaen: Breaking Dawn Part 2', 'Man on a Ledge' og prisvindende titler som 'An Education', 'The Legend of Bagger Vance' og 'Mean Streets'.


Twentieth Century Fox Television

Og endelig så har Viasat indgår en flerårig aftale med Twentieth Century Fox Television Distribution, som dækker rettigheder til både nye film og katalogtitler.

Den nye aftale betyder, at Viasat får adgang til '2nd Pay'-tv-vinduet for Twentieth Century Fox’s filmindhold. Derudover får Viasat Fox’s kendte katalogtitler til catch up på Viasat Film kanalerne i Norden. Filmkanalerne er tilgængelige på Viasats satellitplatform, kabel-tv samt på bredbånds-tv.

Catch up-delen er tilgængelig på Viasats settop-bokse. Fox’s indhold vil også være muligt at tilgå via abonnement på onlinetjenesten Viaplay. Det er muligt at få adgang til Viaplay på internetopkoblede enheder som computere, smartphones, tablets, samt Viasat set top-bokse og smart tv.





Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002