Kontakt os






 

Signe Muusmann i spidsen for nyt talentudviklingsprogram i DR
Mandag 4. maj 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR lancerer et nyt program for talentudvikling med Signe Muusmann, vært på P7 Mix og tidligere vært på bl.a. 'Morgenhyrderne'på Radio 100 FM og 'X Factor' på DR1, i spidsen.


Andrea Elisabeth Rudolph, Simon Juul, Augusta Glahn Abrahamsen, Søren Hviid Mehlsen, Frederik Cilius, Signe Amtoft, Iben Maria Zeuthen og Adam Duvå Hall er blot nogle af de navne, der dukker op på listen over profiler, der selv har været med i DRs talentudvikling og sidenhen har markeret sig som markante navne i den danske mediebranche.

"I DR har vi altid taget talentudviklingen meget alvorligt og på vegne af hele branchen gjort en indsats for at finde og udvikle nye talenter på tværs af tv og radio - og nu også digitale medier," siger den ansvarlige for talentudvikling i DR Christian Ottenheim.


Både korte og lange talentforløb

Selve talentholdet vil fortsat være et to-årigt forløb med værtstalenter, men DR vil samtidig støtte mere fleksibelt med mindre forløb, hvor man kan få sparring og tilbagemelding på alt fra små ideer til deciderede programforslag.

Signe Muusmann startede selv sin karriere på DRs talenthold og skal nu være daglig leder for talentudvikling sammen med Claus Schrøder Nielsen, der bl.a. har skrevet og instrueret 'Monte Carlo elsker..'-programmerne på DR3.

Signe Muusmann siger:

"Det er så tydeligt, når man ser tilbage på rækken af personligheder, der er udsprunget af DRs talenthold, at det her en vigtig opgave. Jeg håber, vi finder en masse gode, nye værter, og samtidig har vi jo en ambition om, at vi skal lave et idéunivers, som indeholder alt fra fine podcasts, fed grafik til sort satire. Vi er åbne overfor alle, der skaber derude, og det bliver spændende og se, hvad det kan blive til, når alt kan samles og deles via dr.dk/talentholdet" siger Signe Muusmann.


Test af idé online

Omdrejningspunktet for talentudvikling bliver således dr.dk/talentholdet, som skal fungere som en helt åben platform, hvor talenterne kan præsentere deres arbejde. Her kan man søge talentholdet, og samtidig er platformen åben hele året for at håndtere de mindre forløb, hvor nogen måske bare har en god idé eller et programforslag, som de gerne vil prøve af.

"Det er altafgørende i en ny medievirkelighed, hvor personligheder betyder mere og mere, at vi kan tiltrække de bedste talenter, som er i stand til at formidle til tider indviklet stof på en original, personlig og inkluderende måde. Vi kan ikke forvente, at disse talenter altid selv kommer til os via praktikordninger eller almindelige ansøgningsrunder, og nogle gange kan det måske også virke som en uoverskuelig opgave at finde ud af, hvor man skal henvende sig i DR, hvis man bare har en god idé. Derfor vil nu finde og udvikle talenter på andre og mere åbne og direkte måder, og så vil vi også kigge bredere og for eksempel også lede efter særlige talenter inden for digitale medier," siger Christian Ottenheim.


Bredere fokus på talenter

Det nye program for talentudvikling betyder, at DR løbende spejder efter det bedste talent, og kan identificere, afprøve og optage talenterne, når de er der, og ikke kun, når DR hvert andet år søger talenter. DD understreger, at det ikke er alder, der er afgørende, og at et talent kan være både det 18-årige internetfænomen, den 42-årige med drømmen om at blive P4-vært og den 26-årige krøllede idémand.

Talentudviklingen vil fremover bestå af fem dele:
- Løbende optag af talenter
- Koordineret scouting af talenter
- Øget brug af flyvefærdige talenter
- Optagelsesforløb for det spæde talent
- Et længerevarende forløb for udvalgte blandt de spæde talenter


Radio er et godt sted at starte

Talentforløbet er forankret i DR hos Musik & Radio, som bl.a. producerer P3, P6 Beat og P7 Mix, da al erfaring viser, at værtstalenterne har stor glæde af at starte på radio for at oparbejde en erfaring.

Talentprogrammet åbner i dag mandag den 4. maj, og man kan læse mere om talentudviklingen på dr.dk/talentholdet.


Foto: Signe Muusmann. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull) Og Christian Ottenheim, redaktionschef for Musik & Radio, hvor talentudvikling er forankret. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002