Kontakt os






 

CSI-afsnit af Quentin Tarantino
Torsdag 3. november 2005
Af Karsten Jensen
 
Næppe har Kill Bill feberen lagt sig, før mesterinstruktøren Quentin Tarantino slår til igen. Denne gang som manuskriptforfatter og instruktør af en intens og hæsblæsende sæsonafslutning på den prisbelønnede krimiserie CSI. Det spændende dobbeltafsnit, med titlen Grave Danger, vises tirsdag den 8. november kl. 21.50 og tirsdag den 15. november kl. 21.55 på TV Danmark.
At få Quentin Tarantino til at instruere et afsnit af en tv-serie er ikke en let sag. Men det, at han har valgt at sige ja til at instruere finalen på femte sæson af krimiserien CSI, er til gengæld ikke en tilfældighed. Siden seriens start har skuespillere og seriens bagmænd ved diverse prisoverrækkelser kunnet høre Tarantino fortælle, hvor stor en fan han er af serien.

Da William Petersen kontaktede Tarantino for at få ham til at instruere en episode, var han i gang med at instruere Kill Bill 1 og Kill Bill 2. Næppe havde han færdiggjort de to film, før CSI’s producenter igen tog fat i Tarantino. Nu sagde han ja til at instruere finaleafsnittet i seriens femte sæson. En sæson, der blev nomineret til fire Emmy priser – blandt andet for Bedste dramaserie.

Udover at være vild med CSI, har Tarantino fortalt, at der var endnu en årsag til, at han påtog sig opgaven med Grave Danger – han ønskede at forberede sig på at lave mere tv.

"Jeg ønskede at få CSI-afsnittet til at føles som en film, men det var også vigtigt, at jeg ikke brugte mere tid end andre serie-instruktører”, fortalte Tarantino, der selv har fået ideen til historien i Grave Danger og også har haft en finger med i selve manuskriptet.

”Tv er mere enkelt med mange ting. Hvis du kan lide den første optagelse af en scene i en serie, så er det det, og man går videre. Der er også en helt anden dynamik i at arbejde med skuespillere, der har spillet den samme karakter i fem år og kender den ud og ind.”

Tarantino havde så god en oplevelse med folkene bag CSI, at han allerede nu arbejder på at vende tilbage til tv-produktion. Han håber at kunne lave en hel serie, hvor han både skriver manuskript og instruerer.

”Gerne som en lang novelle, måske 12 afsnit. Det vil jeg kigge på til næste år.”, slutter Quentin Tarantino..

Quentin Tarantinos CSI-afsnit indeholder en række typiske Tarantino-detajler.

CSI-medarbejderen Nick Stokes (George Eads) bliver sat til at efterforske en morbid sag, da en bunke indvolde bliver fundet i en gyde. Stokes forsvinder, og hans kidnappere sender deres besked om løsepenge i form af sange fra 1960’erne. Løsesummen er 1 million dollars. Den bortførte Stokes ligger levende begravet i en plexiglaskiste, og hans kidnapperne streamer billederne fra hans underjordiske fængsel via internettet til CSI-holdet. Indenfor 12 timer vil ilten slippe op, så Grissom (William Petersen) forstår, at han må tage højest utraditionelle metoder i brug, hvis han skal gense sin kollega i live!


CSI: Grave Danger
1. del tirsdag den 8. november kl. 21.50
2. del tirsdag den 15. november kl. 21.55

Foto: Intstruktøren Quinten Tarantino under arbejdet med Grave Danger.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002